Νέα θηριωδία ανταρτών στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 10 μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά κάτω των έξι ετών , σκοτώθηκαν χθες κατά την επίθεση ένοπλων  στο χωριό Κογκόμ, στην κεντρική Νιγηρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πολιτείας Πλάτο, ορισμένοι από τους ενόπλους  φορούσαν στρατιωτική στολή, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της πολιτείας Πλατό, στην κεντρική Νιγηρία.

"Πέντε μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα μωρό δύο μηνών, σφαγιάστηκαν", δήλωσε ο Παμ Αγιούμπα.

Τον τραγικό απολογισμό επιβεβαίωσε και ο υπολοχαγός Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, εκπρόσωπος της STF, της κοινής δύναμης της αστυνομίας και του στρατού που βρίσκεται στην πολιτεία Πλατό, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι κανένας στρατιώτης δεν εμπλέκεται στην σφαγή αυτή.

"Εγκληματίες μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στις παλιές μας στολές με κάποιον τρόπο (...), αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανένας από τους άνδρες μας δεν εμπλέκεται στην επίθεση αυτή", δήλωσε ο Έγκμπο .

Παράλληλα, καμία από τις ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες δεν έχει αναλάβει, μέχρι στιγμής, την ευθύνη για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης και της νιγηριανής ισλαμικής ομάδας Μποκό Χαράμ, η οποία επιδιώκει την εφαρμογή του νόμου της Σαρία σε ολόκληρη τη Νιγηρία.