Αίγυπτος: Ακυρώνονται οι εκλογές του Απριλίου

Ανώτατο Αιγυπτιακό  συνταγματικό δικαστήριο ανέστειλε σήμερα με απόφαση του τις γενικές εκλογές, που είχαν εξαγγελθεί από τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και θα άρχιζαν στις 22 Απριλίου.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την κρίση του δικαστηρίου ότι,  ο νόμος που καλύπτει τις δημοσκοπήσεις πρέπει να επανεξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, για  να διαπιστωθεί αν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα. Σύμφωνα με το διάταγμα του Μόρσι,  οι δημοσκοπήσεις θα άρχιζαν στις 22 Απριλίου και θα  πραγματοποιούνται σε τέσσερις κύκλους σε διάστημα δύο μηνών.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μποϊκοτάρει τις εκλογές λέγοντας ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτές, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα, σε μια ταραγμένη περίοδο για την Αίγυπτο. 

Το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας (NSF) έχει καταγγείλει ότι ο υπάρχωνεκλογικός νόμος ευνοεί τους ισλαμιστές συμμάχους του Μόρσι και έχει  εκφράσει ανησυχίες ότι οι εκλογές δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες.

Η Αίγυπτος παραμένει διχασμένη ανάμεσα στους ισλαμιστές και τους φιλελεύθερους και κοσμικούς αντιπάλους τους, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις που καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις.