Βουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο στην Αίγυπτο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου ενδέχεται να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές για τον Απρίλιο, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters νομικός σύμβουλος του Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με την  πηγή της  αιγυπτιακής προεδρίας,οι εκλογές θα αρχίσουν στις 28 Απριλίου και θα διεξαχθούν σε τέσσερις φάσεις.

"Ο πρόεδρος θα εκδώσει σύντομα ένα διάταγμα, μπορεί και απόψε, με το οποίο θα προκηρύσσει εκλογές", είπε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Μόρσι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος βρίσκετια τους τελευταίους μήνες αντιμέτωπος με ένα αυξανόμενο κλίμα λαϊκής δυσαρέσκειας και αιματηρές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Μάλιστα, στις 3 Φεβρουαρίου, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας,ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, ζήτησε ποινική δίωξη του Μόρσι για τα εγκλήματα που, όπως υποστηρίζει, διεπράχθησαν κατά την καταστολή των τελευταίων διαδηλώσεων από τις αστυνομικές αρχές.

Οι αντίπαλοί του Μόρσι λένε ότι έχει προδώσει την επανάσταση που ανέτρεψε τον  Χόσνι Μουμπάρακ, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να  προωθήσει τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.