Σκότωσαν τον διαβόητο Ελ Τόρο και δημοσίευσαν φωτογραφία προς παραδειγματισμό

Μια απίστευτη καταδίωξη, στα όρια της κινηματογραφικής ταινίας...

Πεζοναύτες επιδίδονται σε ένα σκληρό ανθρωποκυνηγητό. Ο άνδρας τον οποίον κυνηγούν βάζει τους άνδρες του να αντεπιτεθούν, δίνοντας τους μάλιστα εντολή να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους. Μάλιστα κάνουν παραπλανητικές επιθέσεις κατά του σώματος των πεζοναυτών, για να τους αποπροσανατολίσουν. Οι πεζοναύτες καταλαβαίνουν την ενέδρα, ακολουθεί μια αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο “στόχος” πέφτει νεκρός...

Όχι, δεν είναι σενάριο κάποιας κινηματογραφικής ταινίας αλλά όσα εξελίχθηκαν στο Μεξικό, μόλις λίγες ώρες πριν, κατά το κυνήγι του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τόρο. Ο Χουάν Μανουέλ Λόσα (ο διαβόητος Ελ Τόρο) είναι ο αρχηγός του καρτέλ του Κόλπου στην πόλη Ρεϊνόσα, στα σύνορα Μεξικό και ΗΠΑ. Το καρτέλ του είναι ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό και ένα από τα πλέον σκληρά σε όλο τον κόσμο.

Το ανθρωποκυνηγητό που αναφέρθηκε στην αρχή είναι το τέλος μιας τεράστιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση του Ελ Τόρο και του καρτέλ του.

Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του νεκρού σώματος του καρτέλ, πιθανότατα προς παραδειγματισμό.

Το πρώην πεδίο δράσης του Ελ Τόρο, η Ρεϊνόσα χρησιμοποιείται από τα καρτέλ για να περάσουν τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Και για αυτό αποτελεί πεδίο μάχης μεταξύ των καρτέλ.