Νεκρός ο αιμοσταγής αρχηγός της Μπόκο Χαράμ Σεκάου;

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αεροπορίας της Νιγηρίας, σε επιδρομή είναι πιθανόν να σκότωσε τον Σεκάου

Νεκρός είναι πιθανόν να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου. Η αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως είναι πιθανόν ένα από τα θύματα επιδρομής που έκανε κατά προπυργίων της εξτρεμιστικής οργάνωσης να είναι ο αρχηγός της, Σεκάου.

Διαβάστε: Ποιος είναι ο παρανοϊκός, αιμοσταγής αρχηγός της Μπόκο Χάραμ

«Ο αρχηγός της, ο λεγόμενος Αμπουμπακάρ Σεκάου, πιστεύεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα» ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Προς το παρόν πάντως η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή. Ενώ στο παρελθόν οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας είχαν και πάλι ανακοινώσει ότι πιθανόν είχαν σκοτώσει τον Σεκάου αλλά διαψεύστηκαν στη συνέχεια από τον ίδιο τον Σεκάου.

Διαβάστε: Τι σημαίνει το όνομα της "Μπόκο Χαράμ"

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα αεροσκάφη της νιγηριανής αεροπορίας βομβάρδισαν περιοχές στο δάσος Σαμπίσα της περιφέρεια του Μπόρνο στα βορειοανατολικά της χώρας, μέρος που αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Η εξτρεμιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νιγηρία. Η απαγωγή τουλάχιστον 200 μαθητριών, πριν από 2 περίπου χρόνια, έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις και αντιδράσεις. 

Παρακαλούμε περιμένετε ...