Η Νιγηρία ξεκινά επιχείρηση στο δάσος που βρέθηκε η 19χρονη Αμίνα

Για να διασώσει τις υπόλοιπες 200 μαθήτριες του Τσιμπόκ, που είχαν απαχθεί από τη Μπόκο Χαράμ πριν δύο χρόνια

Η Αμίνα εντοπίστηκε κοντά στο Καμερούν σε δάσος της Πολιτείας Μπόρνο, ένα από τα τελευταία προπύργια της εξτρεμιστικής οργάνωσης ενώ κρατούσε στην αγκαλιά της και το μωρό της.   

 

Μετά την συγκλονιστική διάσωση χθες της 19χρονης Αμίνα - της πρώτης μαθήτριας που βρέθηκε ζωντανή μετά από δύο χρόνια - ο στρατός της Νιγηρίας ξεκινά μια επιχείρηση στο δάσος Σαμπίσα για να διασώσει τις υπόλοιπες 200 μαθήτριες του Τσιμπόκ, που είχαν απαχθεί από τη Μπόκο Χαράμ. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας ελπίζουν ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα καταφέρουν να εντοπίσουν και να διασώσουν τις μαθήτριες.

"Ο στρατός ήδη κατευθύνεται προς το δάσος" Σαμπίσα, δήλωσε ο Κάσιμ Σετίμα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο. Το δάσος αυτό θεωρείται προπύργιο της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και πιστεύεται ότι εκεί κρατούνται πολλές από τις 218 κοπέλες που ακόμη αγνοούνται.

"Πιστεύουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα εντοπίσουμε και θα διασώσουμε τα υπόλοιπα κορίτσια" πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Όπως είπε το ίδιο το κορίτσι μετά τη διάσωσή του, οι μαθήτριες βρίσκονται στο δάσος και φρουρούνται πολύ αυστηρά από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.  Ωστόσο, 6 μαθήτριες από τις 219 που απήχθησαν το  Απρίλιο του 2014, πέθαναν κατά τη διάρκεια της ομηρείας τους.

Η 19χρονη πλέον Αμίνα Άλι Ντάρσα Νκέκι, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι στην Αμπούζα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι να επιστρέψει και πάλι η Αμίνα στο σχολείο της για να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

"Η Αμίνα πρέπει να μπορέσει να ξαναπάει στο σχολείο", είπε ο Μπουχάρι στη συνάντηση που είχε με τη νεαρή κοπέλα, τη μητέρα της και αξιωματούχους της κυβέρνησής του.