Στην Ινδία η κηδεία της νοσοκόμας της… “βασιλικής” φάρσας

Στη μικρή πόλη Σίρβα της Ινδίας τελείται αυτή την ώρα η κηδεία της Τζακίνθα Σαλντάνα, της νοσοκόμας που βρέθηκε απαγχονισμένη μετά την τηλεφωνική φάρσα στο βρετανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Κέιτ Μίντλετον.

Η σορός της νοσοκόμας επαναπατρίστηκε την Κυριακή στην Ινδία, ενώ το Σάββατο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Λονδίνο, στον καθεδρικό ναό του Ουέστμινστερ.

Η 46χρονη Τζακίνθα, η οποία τα τελευταία 12 χρόνια ζούσε στη Βρετανία, βρέθηκε κρεμασμένη στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου King Edward VII στις 7 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη φάρσα των δύο παρουσιαστών αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι προσποιήθηκαν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για την υγεία της δούκισσας Κέιτ.

Τόσο τα μέλη της οικογένειας της Τζακίνθα, που κατοικούν στη Σίρβα, όσο και κάτοικοι της περιοχής, δεν θέλουν επικοινωνία με τον Τύπο, κυρίως μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης με την ανακοίνωση του θανάτου.

Τα αίτια της ενέργειας αυτής της Τζακίνθα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Αλλά η νοσοκόμα άφησε τρεις επιστολές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, μια από τις επιστολές αναφέρεται στην τηλεφωνική φάρσα, μια άλλη δίνει οδηγίες για την κηδεία της και η τρίτη περιέχει επικρίσεις για το προσωπικό του νοσοκομείου.