Κρεμασμένη και με σημείωμα βρέθηκε η νοσοκόμα της βασιλικής φάρσας

Η Τζακίνθα Σαλντάνχα, η νοσοκόμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της φάρσας στο Μπάκινγχαμ και κατέληξε σε τραγωδία βρέθηκε κρεμασμένη στο διαμέρισμά της, μετέδωσαν την Τετάρτη βρετανικά και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Την Τρίτη προέκυψε ότι δίπλα στο άψυχο σώμα της βρέθηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας, όπως γράφει η Independent.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα η γυναίκα δεν είχε πει στην οικογένειά της ότι ενεπλάκη στη φάρσα με οποιοδήποτε τρόπο και το σημείωμα θα μπορούσε να αποτελέσει το μοναδικό στοιχείο για τη ψυχική κατάσταση της Τζακίνθα όταν ήταν κοντά στο να βάλει τέρμα στη ζωή της.

Σήμερα επίσης μίλησαν μέλη της οικογένειάς της και εξέφρασαν τη συντριβή τους για το θάνατο της Τζακίνθα.

Ο αδελφός της Ναβίν είπε: “Έχουμε τεράστια αγωνία για το τι συνέβη εκεί και ανησυχούμε”, ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει η σορός της να καταλήξει σύντομα στη διάθεση της οικογένειάς της ώστε να κανονίσουν την κηδεία της στην Ινδία. Επίσης η οικογένεια έχει επανειλημμένα ζητήσει πλήρη έρευνα για το θάνατο της Τζακίνθα.

Την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της.

Η νεκροψία έχει ολοκληρωθεί, αλλά τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από το πρωί της Πέμπτης, οπότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί ακρόαση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Η 46χρονη Τζακίνθα, μητέρα δύο παιδιών, είχε μεταφέρει την περασμένη Τρίτη την κλήση δύο Αυστραλών ραδιοφωνικών παραγωγών, οι οποίοι παρίσταναν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο, σε υπηρεσία στο νοσοκομείο King Edward VII, όπου νοσηλευόταν η εγκυμονούσα Κέιτ.

Η συνάδελφος στο δεύτερο νοσοκομείο αποκάλυψε προσωπικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ στους φαρσέρ και η νοσοκόμα βρέθηκε νεκρή τρεις ημέρες αργότερα.