Νεκρή η νοσοκόμα που απάντησε στη φάρσα για την Κέιτ Μίντλετον

Νεκρή βρέθηκε μια νοσοκόμα που εργαζόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε αυτή την εβδομάδα η Κέιτ Μίντλετον, η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, εξαιτίας της έντονης ναυτίας που αντιμετώπιζε λόγω της εγκυμοσύνης της.

Η νοσοκόμα ήταν αυτή που απάντησε στο τηλεφώνημα-φάρσα που έκανε ένας ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας, μια παραγωγός του οποίου προσποιήθηκε ότι είναι η βασίλισσα και ζήτησε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ.

Ο θάνατος της νοσοκόμας, τα αίτια του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ανακοινώνεται μία ημέρα αφού το νοσοκομείο King Edward VII ζήτησε συγγνώμη που δεν κατάλαβε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την υγεία της δούκισσας του Κέμπριτζ.

“Με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε τον τραγικό θάνατο ενός μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού μας, της Τζασίντα Σαλντάνχα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

“Επιβεβαιώνουμε ότι η Τζασίντα ήταν πρόσφατα θύμα ενός τηλεφωνήματος φάρσα που έγινε στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο την στήριξε στις δύσκολες αυτές στιγμές”, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έλαβε μια κλήση τις 09:35 (11:35 ώρα Ελλάδας) σχετικά με μια γυναίκα η οποία βρέθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις της σε μια διεύθυνση κοντά στο νοσοκομείο. Ο θάνατος της γυναίκας επιβεβαιώθηκε επί τόπου.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας παρουσιάζουν τον θάνατο της νοσοκόμας ως πιθανή αυτοκτονία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πληροφορία όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί ούτε από την αστυνομία ούτε από το νοσοκομείο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον εξέφρασαν τη "βαθιά θλίψη" τους για τον θάνατο της νοσοκόμας.

Εν τω μεταξύ, οι δυοο παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού 2Day FM του Σίδνεϊ, οι οποίοι τηλεφώνησαν την Τρίτη στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν η δούκισσα του Κέμπριτζ προσποιούμενοι ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, θα παραμείνουν εκτός αέρα "μέχρι νεωτέρας," μετά το θάνατο της νοσοκόμας η οποία είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα-φάρσα που έκαναν, ανακοίνωσε σήμερα ο εργοδότης τους.

Ο ραδιοσταθμός ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του στο Facebook μετά το θάνατο της νοσηλεύτριας ότι "αποφάσισε πως (οι δύο παραγωγοί) δεν θα συνεχίσουν τη ραδιοφωνική τους εκπομπή μέχρι νεωτέρας σε ένδειξη σεβασμού γι' αυτό που μόνον ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί".