Ανελέητοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία – Στις φλόγες φορτηγά

Φορτηγά στις φλόγες δείχνει ένα βίντεο που καταγράφηκε σε μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία. Ωστόσο άγνωστο παραμένει σε ποιον ανήκουν τα φορτηγά αυτά αλλά και ποιοι τα βομβάρδισαν.

Καθώς ο πόλεμος των εντυπώσεων και της παραπληροφόρησης μαίνεται μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία, όλες οι πλευρές προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις. Και όχι μόνον η Ρωσία ή η Τουρκία αλλά και οι αντικαθεστωτικοί Σύροι αντάρτες και οι Τουρκμένοι της Συρίας κ.ά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. "Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς" είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το βίντεο φέρεται να μαγνητοσκόπησε ένας εργαζόμενος ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατήγγειλε ότι πρόκειται για φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας που στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...