Πράξη τρομοκρατίας η δολοφονία του πρέσβη στην Τουρκία λέει η Μόσχα

Επικοινωνία Ερντογάν και Πούτιν

"Πράξη τρομοκρατίας" χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε το Ρώσο ομόλογό του για να τον ενημερώσει για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και να "ανταλλάξουν πληροφορίες", σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο. 

Μετά από ένα διάστημα μεγάλης έντασης στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμή τον πόλεμο της Συρίας, Άγκυρα και Μόσχα επιχειρούν επαναπροσέγγιση και βελτίωση των σχέσεών τους.

Η επίθεση στο Ρώσο πρέσβη όμως ενδέχεται να επιδεινώσει εκ νέου την κατάσταση.

Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για το μέλλον της Συρίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά

Οι συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας που είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Μόσχα, ανάμεσα στην Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην Μόσχα.

Μια διπλωματική πηγή στην τουρκική πρεσβεία στην Μόσχα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στην Μόσχα.

"Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας–Ιράν–Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρισκόταν στην αεροπορική πτήση προς την ρωσική πρωτεύουσα την ώρα της δολοφονίας του πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.

Η Δαμασκός καταδίκασε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Η Συρία, χώρα σύμμαχος της Ρωσίας, καταδίκασε σήμερα την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την "απεχθές έγκλημα".

"Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ" επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. "Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία" τονίζεται στην ανακοίνωση από το συριακό ΥΠΕΞ.