Νεκρός ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα – Επιβεβαιώνει η οργάνωση

Ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη και δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, Νάσερ αλ-Ουαχίσι, σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Την είδηση μετέδωσν τα αμερικανικά μέσ ενημέρωσης και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Αλ Κάιντα, με βίντεο που ανήρτησε στο Ιντερνετ.

Ο Ουαχίσι "σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, της οποίας ήταν στόχος, μαζί με άλλους δύο μουτζαχεντίν", ανακοίνωσε μέλος της οργάνωσης στο βιντοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο YouTube από το Al Malahem, το όργανο προπαγάνδας της Αλ-Κάιντα, διευκρινίζοντας ότι η οργάνωση όρισε στη θέση του τον πρώην στρατιωτικό διοικητή της Κασίμ αλ-Ραΐμι.

Ο Νάσερ αλ-Ουαχίσι είχε ορισθεί το 2013 υπαρχηγός της οργάνωσης  στην Υεμένη από τον ηγέτη της οργάνωσης Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και ο θάνατός του αποτελεί πλήγμα για την AQAP, Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία θεωρείται από την Ουάσινγκτον ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της οργάνωσης.

Η Αλ-Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά της σατιρικής εφημερίδας Charli Hebdo στο Παρίσι και είναι μία από τις τοπικές οργανώσεις του δικτύου της Αλ-Κάιντα, που ιδρύθηκε από τον Οσάμα μπιν Λάντεν, και περιλαμβάνει τους σεμπάμπ στη Σομαλία, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα στη Συρία, την Αλ-Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) και την αλ-Κάιντα, στην ινδική υποήπειρο.