Αυστραλία: Η αντιτρομοκρατική σκότωσε ύποπτο τζιχαντιστή

Έναν 18χρονο, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας. Νωρίτερα ο 18χρονος είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει σοβαρά δυο άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Οι αρχές τον είχαν καλέσει για ανάκριση επειδή η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει υποψίες.

Διαβάστε: Μητέρες καρφώνουν τα παιδιά τους στην αστυνομία για να μη γίνουν τζιχαντιστές

Το συμβάν έγινε λίγες μόλις μέρες μετά τις σαρωτικές επιδρομές με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών οι οποίοι απέτρεψαν πράξεις συνωμοσίας από μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι σκόπευαν να πιάσουν όμηρο έναν πολίτη και να τον αποκεφαλίσουν.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανησυχεί για τον αριθμό των πολιτών της που πιστεύεται ότι μάχονται στο εξωτερικό στο πλευρό των τζιχαντιστών. Μεταξύ αυτών είναι ένας βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη Βαγδάτη τον περασμένο Ιούλιο και δύο άνδρες που διακρίνονται σε φωτογραφίες στα social media να κρατούν τα κομμένα κεφάλια στρατιωτών της Συρίας.

Διαβάστε: Λερναία Ύδρα οι τζιχαντιστές στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν έχει αυξηθεί και έχει ανέλθει "σε περίπου 3.000" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος είχε τον Ιούλιο κάνει λόγο για περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές.

Ο ίδιος θεώρησε πιθανόν αυτή η αύξηση να οφείλεται στην επέλαση στο μέτωπο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη διακήρυξη χαλιφάτου στις περιοχές που έχει καταλάβει.

Διαβάστε: Οι τζιχαντιστές κερδίζουν 3 εκατ. την ημέρα από το πετρέλαιο