Λερναία Ύδρα οι τζιχαντιστές στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή

Σαν το τέρας της Λερναίας Ύδρας φαίνεται ότι εξαπλώνονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όχι μόνον στη Μέση αλλά πλέον και στην Εγγύς Ανατολή.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχο τους δεκάδες χωριά στη Συρία. Και αν αυτό είναι σχετικά αναμενόμενο με το χάος που επικρατεί στη σπαρασσόμενη από 3 ετών εμφύλιων Συρία, η Τουρκία κοιτά ανήσυχη να προελαύνουν οι εξτρεμιστές σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα της.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα της με τη Συρία και το Ιράκ. Εν ολίγοις, μια ζώνη περίπου 10 χλμ η οποία θα είναι ανοικτό πεδίο... βολής προς όποιον επιχειρήσει να μπει στην επικράτεια της.

Αναχαιτίσαμε την προέλαση λένε οι Κούρδοι

Κούρδοι μαχητές της Συρίας σταμάτησαν μια προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της κουρδικής πόλης Κομπανί. Στο μέτωπο διεξάγονται σφοδρές μάχες. Το PKK, το κουρδικό κόμμα με την τεράστια επιρροή στους κουρδικούς πληθυσμούς καλεί τους Κούρδους σε όλο τον κόσμο να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές. 

Διαβάστε σχετικά: Ενισχύονται οι κουρδικές δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτος

Κλείνει τα σύνορα η Τουρκία καθώς συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες

Εν τω μεταξύ, από το πρωί της Δευτέρας, η Τουρκία έχει ανακοινώσει κλείσιμο των συνόρων της. Τα τελευταία δυο 24ωρα, υπό το φόβο μιας μαζικής σφαγής από τους τζιχαντιστές στο Κομπανί, 150.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από την περιοχή. Οι 130.000 έχουν μπει στο τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε: Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία - Φεύγουν μαζικά οι Κούρδοι

Απειλή χάους στην Ιορδανία

Οι αρχές της Ιορδανίας ανακοίνωσαν δεκάδες συλλήψεις τζιχαντιστών στο έδαφος τους. Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο να προκαλέσουν χάους και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία στο ιορδανικό έδαφος. Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανοικτά δηλώσει το στόχο να εξαπλωθούν στην Ιορδανία.

Ακόμη και η Σαουδική Αραβία, το πλέον κραταιό κράτος στη Μέση Ανατολή έχει το στρατό στις επάλξεις υπό το φόβο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ΙΚ είναι πιθανόν να μετρά έως και 31.000 μαχητές, που αυξάνονται συνεχώς με πολίτες από χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Αυστραλία να φτάνουν στη Μ. Ανατολή για να πολεμήσουν μαζί με τους ισλαμιστές. 

ΙΚ προς οπαδούς του: Σκοτώστε Αμερικανούς και Γάλλους

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ, με μήνυμα στο Ιντερνετ, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

"Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή Ευρωπαίο άπιστο- κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο", δηλώνει ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.