MH370: Ο συγκυβερνήτης είπε τις τελευταίες λέξεις μετά την εξαφάνιση

Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines ήταν εκείνος που πρόφερε τις τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το πιλοτήριο του Boeing 777 προς τον πύργο ελέγχου, προτού αυτό χαθεί από τα ραντάρ, όπως, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines. "Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι μιλούσε ο συγκυβερνήτης", δήλωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Αχμαντ Ζαουχάρι Γιαχία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το μήνυμα ήταν "όλα καλά, καληνύχτα".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όταν εξέπεμψε το τελευταίο του σήμα, το αεροπλάνο, είχε ήδη διακοπεί εσκεμμένα η λειτουργία ενός από συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου.

Διαβάστε στο news: Malaysia:Το συμβάν με το αεροπλάνο ήταν σενάριο ταινίας από το 1937!

Ο συγκυβερνήτης του αγνοούμενου αεροσκάφους ήταν ο 27χρονος Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ.

Ο Ζαουχάρι ανακοίνωσε ότι η τελευταία αυτή επικοινωνία έγινε στη 01:19 του Σαββάτου 8 Μαρτίου (1719 ώρα GMT της Παρασκευής), 12 λεπτά μετά την τελευταία μετάδοση δεδομένων από το σύστημα μηνυμάτων ACARS (Aircraft Communication Addressing And Reporting System), το οποίο μεταδίδει στην εταιρεία μηνύματα για οποιεσδήποτε ανωμαλίες κατά την πτήση, βλάβες ή διακοπή του συστήματος.

"Δεν γνωρίζουμε πότε απενεργοποιήθηκε το σύστημα ACARS. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η τελευταία μετάδοση", πρόσθεσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας.

Κατόπιν και των τελευταίων στοιχείων έχει πλέον αποκλειστεί το ενδεχόμενο του ατυχήματος και οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να υπάρχει ακόμη και να βρίσκεται κάπου κρυμμένο για να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε σενάρια 11ης Σεπτεμβρίου