Νέο σενάριο: Κρύβουν το αεροσκάφος της Malaysia για να το κάνουν όπλο

Ένα νέο σενάριο, με σαφώς τρομοκρατικές προεκτάσεις εξετάζουν οι αρχές της Μαλαισίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚόλ, η Κουάλα Λουμπούρ θεωρεί πιθανό το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines να έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας και να έχει μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία προκειμένου αργότερα να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες θεωρίες, το αεροσκάφος, αφότου εξέπεμψε το τελευταίο σήμα είναι πιθανό να πήρε δύο κατευθύνσεις: προς το Βορρά ή προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

"Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.

"Ενα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν", πρόσθεσε. Το βέβαιο άλλωστε είναι ότι ο άνθρωπος στο πιλοτήριο που είπε στην τελευταία επικοινωνία "Όλα καλά, καληνύχτα", ήξερε ήδη πώς το σύστημα εντοπισμού ήταν κλειστό με ανθρώπινη παρέμβαση!

Το μπλουζάκι που προκάλεσε νέα σενάρια

Αρκετά είναι τα σενάρια, τα οποία έχει πυροδοτήσει μία φωτογραφία του κυβερνήτη του εξαφανισμένου Boeing, στην οποία ο ίδιος εικονίζεται να φορά μία μπλούζα με πολιτικό μήνυμα.

«Democracy is dead» (Η Δημοκρατία είναι νεκρή) είναι το μήνυμα που αναγράφεται στη μπλούζα του πιλότου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Συνδυάζοντας την πληροφορία ότι ο κυβερνήτης, Zaharie Ahmad Shah, είναι φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Anwar Ibrahim, οι ερευνητές οδηγούνται στο ενδεχόμενο σενάριο ότι «θα μπορούσε ο ίδιος να έχει καταλάβει το αεροπλάνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Η εν λόγω εκδοχή, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης φυλακίστηκε «για ομοφυλοφιλία» λίγο πριν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η σύζυγος του κυβερνήτη με τα τρία τους παιδιά, μετακόμισε μία ημέρα πριν την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Το FBI λοιπόν, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο «πειρατής» να είναι ο ίδιος ο πιλότος ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, ενδεχομένως οι επιβάτες να κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία.

Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για την πτήση MH370, που άλλαξε κατεύθυνση, μετά την απενεργοποίηση των συστημάτων επικοινωνίας, και εξαφανίσθηκε πριν από οκτώ ημέρες.

"Από όσο γνωρίζω, από όλες τις πληροφορίες που έχω σε υψηλό επίπεδο, μέσω του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, του εθνικού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας , των υπηρεσιών Πληροφοριών, κάτι συμβαίνει με τον πιλότο", πρόσθεσε ο Μάικλ ΜακΚόλ.

"Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη", είπε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ωστόσο, πρόσωπα του περιβάλλοντος και συνάδελφοι των δύο ανδρών έχουν μέχρι στιγμής μιλήσει για τον επαγγελματισμό και την προσωπική ισορροπία του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.