Τα πρώτα ίχνη του μαλαισιανού αεροσκάφους που αγνοείται

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαικηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ σήμερα καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι εκτιμάται ότι έχει συντριβεί.

"Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών.

"Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πρίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες", είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του Μπόινγκ από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος […] Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα", ανέφερε νωρίτερα ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίντ Χουσέιν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ανέφερε το Associated Press.

"Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά", πρόσθεσε.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πού βρίσκεται αυτό το αεροσκάφος", δήλωσε, μετά τις 12:00 στο CNN, ο αντιπρόεδρος Ελέγχου Επιχειρήσεων της Malaysia Airlines, με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο flightaware.com, που παρακολουθεί πτήσεις ανά τον κόσμο, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε ύψος 35.000 ποδών και ανέβαινε, όταν και χάθηκε από τα ραντάρ στις 20:40, ώρα Ελλάδος, της Παρασκευής.

Επιβάτης με κλεμμένο διαβατήριο στο μαλαισιανό αεροσκάφος

Πού χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Βιετνάμ: Θρίλερ με αεροσκάφος με 239 επιβαίνοντες