Άκυρος ο συναγερμός από Σεϋχέλλες: Δεν βρέθηκε το αεροπλάνο της Malaysia

Άκυρος ο συναγερμός από Σεϋχέλλες: Δεν βρέθηκε το αεροπλάνο της Malaysia

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι τα δυο συντρίμμια δεν είναι του αεροπλάνου της μοιραίας πτήσεις MH370

Δεν πήρε τέλος το μυστήριο με το αεροπλάνο – φάντασμα της Malaysia Airlines! Χθες σήμανε συναγερμός όταν οι Σεϋχέλλες ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν δυο συντρίμμια αεροπλάνου, τα οποία πιθανότατα ανήκαν στο μοιραίο αεροσκάφος της πτήσης MH370 που αγνοείται από το 2014, μαζί και οι 239 επιβαίνοντες του.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν δεν προέρχονται από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Η τοποθεσία που βρίσκεται το αεροσκάφος, το οποίο εικάζεται ότι έχει καταπέσει στον Ινδικό Ωκεανό, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπορίας.
Διάφορα συντρίμμια έχουν περισυλλεχθεί από νησιά του Ινδικού Ωκεανού και τις ανατολικές ακτές της Αφρικής, και τουλάχιστον τρία από αυτά τα κομμάτια έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777.

Οι Σεϋχέλλες ανέφεραν χθες ότι εντοπίστηκαν δύο κομμάτια από συντρίμμια, που φαίνονταν να προέρχονται από το αεροσκάφος, και ότι είχαν ενημερώσει τη Μαλαισία.

Ωστόσο, οι Αρχές της Μαλαισίας, αφού ήρθαν σε επαφή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις Σεϋχέλλες ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κομμάτια αυτά δεν προέρχονται από το επίμαχο αεροσκάφος.

«Η Ομάδα Ερευνών για την MH370 προχώρησε σε αξιολόγηση… και επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια δεν προέρχονται από ένα Boeing 777 ή έναν κινητήρα Rolls Royce», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.