Ανοίγει και πάλι η έρευνα για το αεροπλάνο φάντασμα της Malaysia;

Ανοίγει και πάλι η έρευνα για το αεροπλάνο φάντασμα της Malaysia;

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι εφόσον υπάρξουν στοιχεία, η χώρα του θα μπει και πάλι στις έρευνες

Δέσμευση ότι εφόσον υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεται το αεροπλάνο φάντασμα της MH370 της Malaysia Airlines, η Αυστραλία θα μπει και πάλι στις έρευνες, έκανε δημόσια ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκομ Τέρνμπουλ.

Το αεροπλάνο που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα χρονικά των αερομεταφορών, εξακολουθεί να αγνοείται από το 2014. Και αυτό παρ' ότι η επιχείρηση έρευνας για αυτό ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορίας και κάλυψε πάνω από 120.000 τετραγ. χιλιόμετρα του νότιου Ινδικού Ωκεανού.

Τον Ιανουάριο, κοινή δήλωση από την Αυστραλία, την Κίνα και την Μαλαισία επιβεβαίωσε την αναστολή των ερευνών στον ωκεανό για το σκάφος Boeing 777, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ πετούσε από το Πεκίνο στην Κουάλα Λουμπούρ, έως ότου «νέα αξιόπιστα στοιχεία» μπορούν να οδηγήσουν σε μια «συγκεκριμένη» τοποθεσία.

Εκπρόσωπος του Τέρνμπουλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ελπίζει ότι θα βρεθεί το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 6 Αυστραλοί και 153 Κινέζοι υπήκοοι. Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

«Ο πρωθυπουργός θίγει το θέμα αυτό στον Μαλαισιανό ομόλογό του κάθε φορά που μιλούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο δίκτυο News Corp. «Η Μαλαισία έχει τον πρώτο ρόλο στις έρευνες για την εξαφάνιση της πτήσης MH370, αλλά η Αυστραλία είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο».
«Επί του παρόντος, η έρευνα για το MH370 έχει ανασταλεί αλλά, εάν προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί σε συνεργασία με τη Μαλαισία για να διασφαλίσει ότι θα ξεκινήσει και πάλι η έρευνα», δήλωσε.