Πού χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Συνεχίζονται οι ώρες αγωνίας για την τύχη των 239 επιβαινόντων της πτήσης Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο στο αεροσκάφος Boeing B777-200 της εταιρείας Malaysia Airlines.

Το αεροσκάφος αγνοείται εδώ και περισσότερες από 15 ώρες και αν τελικά έχει συντριβεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία -βάσει αριθμού επιβατών- με Boeing.

Ωστόσο, καμία από τις πλευρές, ούτε η κυβέρνηση της Μαλαισίας, ούτε της Κίνας, ούτε του Βιετνάμ, ούτε η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνουν την πτώση του.

Η Malaysia Airlines νωρίτερα ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι ενδεχομένως να έχει προσγειωθεί στο Νάνμινγκ της νότιας Κίνας, κάτι που επίσης δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, το τελευταίο ραντάρ που πήρε σήμα από το αεροσκάφος ήταν μόλις εκείνο περνούσε τη θάλασσα επάνω από τη Μαλαισία, στις 20:40 ώρα Ελλάδος της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, το αεροσκάφος πέρασε και την πόλη Κουάλα Τερεγκάνου και μετά έχασε σήμα, 40 λεπτά μετά την τελευταία επικοινωνία.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης εκτιμούν ότι το αεροσκάφος πιθανότατα έχει συντριβεί σε ζούγκλα μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας. Η επιχείρηση ανεύρεσής του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ξεκίνησε από τον κόλπο της Ταϊλάνδης, στις 05:00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).