Πιστόριους: Βολές σε καρπούζια πριν πυροβολήσει την Ρίβα

Ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας "καίει" τον Όσκαρ Πιστόριους, τον ολυμπιονίκη αθλητή από τη Νότιο Αφρική που πέρσι τον Φεβρουάριο σκότωσε με όπλο την φίλη του, Ρίβα Στέενκαμπ, μέσα στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το Sky News, ο ακρωτηριασμένος αθλητής φαίνεται να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια να ρίχνει με ένα πιστόλι σε ένα καρπούζι, το οποίο εκρήγνυται από τις σφαίρες. Στο βάθος ακούγονται γέλια και επιφωνήματα από αγνώστους.  

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, το πιστόλι με το οποίο ο Πιστόριους πυροβολεί το καρπούζι, είναι το όπλο με το οποίο πυροβόλησε την Στέενκαμπ. 

Το Sky News μεταδίδει επίσης τη φωνή ενός ανθρώπου που "ακούγεται πολύ" σαν τον Πιστόριους, που σχολιάζει ειρωνικά τους πυροβολισμούς στο καρπούζι.

"Είναι πολύ πιο μαλακό από ό, τι ένας εγκέφαλος, αλλά είναι σαν εμπόδιο για ζόμπι" ακούγεται να λέει η αντρική φωνή.

Στο βίντεο, ο Πιστόριους φορά γυαλιά ηλίου και ακουστικά για σκοποβολή. Μαζί του εμφανίζεται και ο Francois Hougaard, νοτιοαφρικανός διεθνής παίκτης του ράγκμπι. 

Το βρετανικό κανάλι πάντως δεν αναφέρει το πότε γυρίστηκε το συγκεκριμένο βίντεο. 

Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Για πρώτη φορά στην Νότιο Αφρική, η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι η δίκη μπορεί να καλυφθεί τηλεοπτικά ζωντανά.