Ζωντανά στην τηλεόραση η δίκη του Πιστόριους

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η πολύκροτη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, του διάσημου παραολυμπιονίκη από τη Νότια Αφρική που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με όπλο την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι του, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι "η δίκη του αθλητή Όσκαρ Πιστόριους μπορεί να μεταδοθεί εν μέρει τηλεοπτικά" ωστόσο η πλατφόρμα MultiChoice σχεδιάζει 24-ωρη κάλυψη της δίκης μέσα από το ειδικό κανάλι "Oscar Pistorius Trial", το οποίο θα αρχίσει την μετάδοση από την Κυριακή. 

Σύμφωνα πάντως με τους όρους του δικαστηρίου, μέσα στην αίθουσα θα υπάρχουν τρεις σταθερές κάμερες ενώ απαγορεύονται τα κοντινά πλάνα και η καταγραφή των ιδιωτικών συζητήσεων.

Όποιος μάρτυρας επιθυμεί να μην εμφανιστεί στην τηλεόραση θα πρέπει να το αιτηθεί εγγράφως. 

Η υπόθεση Πιστόριους συγκλόνισε τον περασμένο χειμώνα όχι μόνο την Νότια Αφρική αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των διεθνών τηλεοπτικών μέσων.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο αθλητής σερφάριζε σε ιστοσελίδες πορνό, την ώρα που η Στέενκαμπ ήταν στο σπίτι του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και θεωρούνται μέρος της δικαστικής έρευνας.

 
Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης πως ο Πιστόριους φορούσε τα τεχνητά μέλη του και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου, σε απόσταση μικρότερη των 60 εκατοστών, που είχε αρχικά αναφερθεί από την αστυνομία.  

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο ανταποκριτής του ΒΒC μας ξεναγεί μέσα στην δικαστική αίθουσα, εξηγώντας που θα καθίσει ο Πιστόριους, οι συνήγοροι, οι μάρτυρες και οι κατήγοροι, σε μια από τις μεγαλύτερες δίκες της τελευταίας δεκαετίας, με παγκόσμιο ενδιαφέρον.