Ρωσία: Η νέα κυβέρνηση στο Κίεβο φορά κουκούλες και κρατά Καλάσνικοφ

Σοβαρές αμφιβολίες για τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας εξακολουθεί να εκφράζει η Ρωσία, η οποία μάλιστα ανεβάζει τους τόνους της δυσαρέσκειας της για την καθαίρεση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το αξίωμά του.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η αναγνώριση της νέας κυβέρνσησης της αντιπολίτευσης από ορισμένες χώρες —κυρίως της Δύσης— συνιστά "παρεκτροπή".

"Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη νομιμότητα μιας ολόκληρης σειράς θεσμικών οργάνων που λειτουργούν σήμερα στην Ουκρανία", είπε ο Μεντβέντεφ ο οποίος απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τη νέα τάξη πραγμάτων.

"Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα. Είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που περιπλανώνται στο Κίεβο φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ" δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Διαβάστε: Η ουκρανική κρίση, οι φόβοι διχοτόμησης  και το διεθνές διπλωματικό παρασκήνιο  

Κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ για το ρόλο των δύο δυνάμεων στην Ουκρανία  

Νέος μεταβατικός πρόεδρος ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ και εκλογές στις 25 Μαΐου

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συμφωνίας για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ουκρανικών εταιρειών και της κυβέρνησης. "Αυτές οι συμφωνίες, που είναι νομικά δεσμευτικές, θα πρέπει να τηρηθούν. Δεν συνεργαζόμαστε με μεμονωμένα πρόσωπα, πρόκειται για ζήτημα διακρατικών σχέσεων" είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Επίσης, η Μόσχα απειλεί με αύξηση των δασμών επί των ουκρανικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση .