Μακελειό σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Ταΐλάνδη

 

Σε λουτρό αίματος μετατράπηκε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην ανατολική επαρχία Τρατ της Ταϊλάνδης, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με όπλα και χειροβομβίδες εναντίον της πορείας. 

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν- ανάμεσα τους και ένα 5χρονο κοριτσάκι- και περισσότεροι από 40 μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στα νοσοκομεία.  

Την ίδια ώρα, μια βόμβα σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 22 σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπαγκόνγκ.  

Μια γυναίκα 40 χρονών και ένα 12χρονο αγόρι σκοτώθηκαν από την βομβιστική επίθεση ενώ άλλα τρία παιδιά υπέστησαν βάρια εγκεφαλικά τραύματα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.  

Η βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα από τα λίγα μεγάλα σημαία διαμαρτυρίας που απομένουν στη Μπαγκόνγκ, αφήνοντας αίμα αίματος και σανδάλια στους δρόμους από της διάσημης εμπορικής περιοχής Rachaprasong. 

Η ένταση στη χώρα κλιμακώνεται καθώς- εκτός από την αστυνομία - οι υποστηρικτές της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν δυναμικά τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξεκίνησε από τα τέλη Οκτωβρίου με αίτημα την ανατροπή της κυβέρνησης και την απομάκρυνση της οικογένειας Σιναουάτρα από την πολιτική σκηνή της χώρας.