Κλιμακώνεται η βία στη διχασμένη Βενεζουέλα

Εκατοντάδες υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλδο Λόπες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το δικαστήριο του Καράκας, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Λόπες, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση των φοιτητικών εξεγέρσεων και τρομοκρατία.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο εύπορο ανατολικό Καράκας, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν νεαρούς διαδηλωτές που έριξαν βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών.

 

Παρόμοιο πολεμικό σκηνικό επαναλήφθηκε σήμερα σε πολλές άλλες πόλεις καθώς, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μαδούρο οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα.

 

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, με τελευταίο θύμα της αστυνομικών πυρών μια 22χρονη φοιτήτρια και μοντέλο.

Διαβάστε: Οι φοιτητές σκοτώνονται στη Βενεζουέλα 

Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, κατηγορούν την κυβέρνηση για την έξαρση της εγκληματικότητας , τον υψηλό πληθωρισμό, την έλλειψη πολλών προϊόντων και την υποτιθέμενη καταπίεση των πολιτικών αντιπάλων.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μαδούρο- ο οποίος εξελέγη ως διάδοχος του Τσάβες πριν ένα χρόνο - δήλωσε ότι ο Λόπεζ, αρχηγός του φοιτητικού κινήματος αμφισβήτησης και άλλοι, συνωμοτούν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τον ανατρέψουν. 

" Αυτός ο φασίστας είναι κλεισμένος στη φυλακή" είπε μετά από μια συνάντηση με τους υπουργούς του.