Οι φοιτητές σκοτώνονται στη Βενεζουέλα

Μια 22χρονη φοιτήτρια από την πόλη Βαλένσια στα κεντρικά της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σήμερα όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης, όπως κατήγγειλε η οικογένειά της. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα κατά τη διάρκεια της αναταραχής που βιώνει η χώρα.

Η Χενέσις Καρμόνα, φοιτήτρια σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και εστεμμένη βασίλισσα της ομορφιάς σε τοπικά καλλιστεία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Βαλένσια χθες, ανέφεραν οι συγγενείς της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Χρειαζόταν μόλις ένα εξάμηνο για να πάρει το πτυχίο της. Για πόσο διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτήν την πίεση, εκείνους που μας σκοτώνουν;" είπε ένας συγγενής της φοιτήτριας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Ρόιτερς.

Εκτός από τον θάνατο της φοιτήτριας στη Βαλένσια, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Καράκας και άλλος ένας έχει χάσει την ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην παραλιακή πόλη Καρουπάνο.

Η ένταση συνεχίζεται στη Βενεζουέλα παρότι ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλδο Λόπες, παραδόθηκε χθες στις δυνάμεις ασφαλείας, ύστερα από τρεις εβδομάδες δυναμικών κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Δείτε το  βίντεο από την παράδοση του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίπαλες ομάδες συγκρούστηκαν έξω από το δικαστήριο του Καράκας στο οποίο επρόκειτο να προσαχθεί ο Λόπες, ενώ φοιτητές έκλεισαν μια λεωφόρο στην πρωτεύουσα, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε από την πλευρά του ότι βρίσκεται στην εξουσία για μόλις 10 μήνες και "επί δέκα μήνες αυτή η αντιπολίτευση συνωμοτεί για να με ανατρέψει και για να με δολοφονήσει. Ως πότε η δεξιά θα συνεχίζει να βλάπτει τη χώρα;"

Ο Λόπες από την άλλη, χαρακτηρίζεται θερμοκέφαλος από ορισμένους αντιπάλους του στις τάξεις της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, από την οποία εμφανίζεται αποξενωμένος.