Τέταρτος νεκρός στη Βενεζουέλα

Ένας ακόμα διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες τη νύχτα στη Βενεζουέλα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις ταραχές της τελευταίας εβδομάδας σε τέσσερις.  

Μετά τους τρεις διαδηλωτές που σκοτώθηκαν πριν λίγες μέρες από αστυνομικά πυρά στο Καράκας, ένας 17χρονος φοιτητής που διαδήλωνε στην πόλη Καρουπάνο, στις ανατολικές ακτές της Βενεζουέλας, σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από ένα όχημα. Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος Χοσέ Ερνέστο Μέντες χτυπήθηκε από έναν υποστηρικτή της κυβέρνησης του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.  

Κάτοικοι του Καρουπάνο ανέφεραν ότι άλλοι τρεις αντικυβερνητικοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με την αστυνομία και ο ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος καταζητείτο από τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των πολύνεκρων συγκρούσεων στη χώρα, παραδόθηκε σήμερα στις δυνάμεις ασφαλείας.

"Παραδίδομαι σε μια άδικη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη. Θέλουν να φυλακίσουν τους Βενεζουελάνους που επιθυμούν μια ειρηνική, δημοκρατική αλλαγή", υποστήριξε καταγγέλλοντας ότι μια δικτατορική κυβέρνηση τον έχει μετατρέψει σε "αποδιοπομπαίο τράγο".

Σε βάρος του Λόπες είχε εκδοθεί την Πρασκευή ένταλμα σύλληψης για δολοφονίες και τρομοκρατία, κατηγορίες που σχετίζονται με τις πρόσφατες ταραχές ενώ ο πρόεδρος της χώρας κατηγορεί τον Λόπεζ, ότι επιχειρεί να ενορχηστρώσει πραξικόπημα, όμοιο με αυτό που απομάκρυνε τον Τσάβες από την εξουσία για κάποιο διάστημα. 

Η Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα σπαράσσεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.  

Διαβάστε: Οργή λαού κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του διχασμού καθώς οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ των διαδηλωτών, που έχουν χωριστεί στο φιλοκυβερνητικό κι αντικυβερνητικό στρατόπεδο, και της αστυνομίας έχουν φτάσει σε απίστευτο σημείο βίας.