Ο «ταπεινός» πρόεδρος Μαδούρο θα είναι και πάλι υποψήφιος

Ο «ταπεινός» πρόεδρος Μαδούρο θα είναι και πάλι υποψήφιος

Εκλογές μέχρι τις 30 Απριλίου και ενώ η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα υπό το λάβαρο του σοσιαλιστικού κόμματος PSUV και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

«Είμαι ένας απλός εργάτης, ένας ταπεινός άνθρωπος του λαού. Αν το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (...) πιστεύει ότι πρέπει να είμαι ο υποψήφιος του επαναστατικού στρατοπέδου στις προεδρικές (...) είμαι στη διάθεσή του», δήλωσε ο Μαδούρο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

«Έχουμε μόνο έναν υποψήφιο!» δήλωσε νωρίτερα ο υπ' αριθμόν 2 του PSUV, ο Ντιοσντάνο Καμπέγιο, μιλώντας στη Συντακτική Συνέλευση και αναφερόμενος προφανώς στον 55χρονο πρώην οδηγό λεωφορείου και συνδικαλιστή ηγέτη ο οποίος διαδέχτηκε τον Ούγκο Τσάβες το 2013.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση του Μαδούρο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, είπε ότι δεν θεωρεί ότι "είναι καλή ιδέα" αλλά πρόσθεσε ότι επαφίεται στους Βενεζουελάνους να αποφασίσουν.