Και στους δήμους περνά τώρα η πολιτική διελκυστίνδα στην Τουρκία

Μέχρι και το επίπεδο των δήμων φαίνεται πως φτάνει η πολιτική διελκυστίνδα που έχει προκαλέσει το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που κλονίζει την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέδειξε σήμερα έναν φάκελο ο οποίος, όπως είπε, περιέχει στοιχεία περί διαφθοράς σε βάρος ενός εξέχοντος στελέχους της αντιπολίτευσης, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε αφού αποκαλύφθηκε η διεξαγωγή ερευνών για σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία φέρονται ότι εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, απέρριψε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για "επαίσχυντη προπαγάνδα" σε μια ανάρτησή του στο Twitter. Προηγουμένως, είχε επισημάνει ότι όλες οι καταγγελίες σε βάρος του έχουν ερευνηθεί και έχουν τεθεί στο αρχείο.

Ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή, επέδειξε μεγεθυμένα φωτοαντίγραφα μιας έκθεσης που είχε προετοιμαστεί από το ίδιο το κόμμα του Σαριγκιούλ και υποστήριξε ότι καταγράφει "ατασθαλίες" του υποψήφιου όταν ήταν ακόμη δήμαρχος στη Σισλί, ένα προάστιο της μεσαίας τάξης.

Ο Σαριγκιούλ είναι υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την 30ή Μαρτίου και χαρακτηρίζονται μια κρίσιμη δοκιμασία για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, μετά τις εκτεταμένες έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τις μεγάλης κλίμακας αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του περασμένου καλοκαιριού.