Στην τελευταία του κατοικία ο Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα ετάφη, παρόντων 450 ανθρώπων, κυρίως συγγενών, στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου στην επαρχία Ίστερν Κέιπ της Νοτίου Αφρικής.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στην ιδιοκτησία της οικογενείας του, σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα.

Η κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου άρχισε λίγο πριν τις 10:00 της Κυριακής, παρουσία 4.500 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, δεκάδες μέλη της οικογένειας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Αφρικανοί και άλλοι ηγέτες και διασημότητες, όπως η Όπρα Ουίνφρι και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Με την κηδεία ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο πένθος για τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 95 ετών.

Η τελετή της κηδείας μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Μεγάλες οθόνες είχαν στηθεί για το λόγο αυτό σε ολόκληρη τη χώρα.

Η τελετή της κηδείας άρχισε με τη μεταφορά του καλυμμένου με τη νοτιοαφρικανική σημαία φερέτρου κάτω από μια τεράστια σκηνή που είχε στηθεί στην ιδιοκτησία των Μαντέλα.

Το πρώτο μέρος της τελετής διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Στις 10:00 οι κάμερες έκλεισαν καθώς επιθυμία της οικογένειας ήταν η ταφή του Μαντέλα να πραγματοποιηθεί σε στενότερο κύκλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...