“Τέρμα οι συνομιλίες” λένε οι Ταλιμπάν του Πακιστάν

Ο νέος ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν Μουλάς Φαζουλάχ - ο οποίος διαδέχθηκε πρόσφατα τον Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επιδρομή μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών- έδωσε σήμερα το τελεσίγραφο που φοβόταν η κυβέρνηση και αναλυτές: "τέρμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες".

Ο Φαζουλάχ είναι από τους πιο σκληροπυρηνικούς ηγέτες των Ταλιμπάν, οι άντρες του πυροβόλησαν την ακτιβίστρια 16χρονη μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, τον Οκτώβριο του 2012.  

"Δεν θα υπάρξουν περισσότερες συνομιλίες, καθώς ο Μουλάς είναι ήδη κατά των διαπραγματεύσεων με  την κυβέρνηση του Πακιστάν," δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ο  εκπρόσωπος των ανταρτών Σαχίντ Σαχιντουλάχ,  από άγνωστη τοποθεσία στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Αμέσως μετατον θάνατο του Μεχσούντ, η κυβέρνηση  καταδίκασε το αμερικανικό χτύπημα και έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι  η επίθεση επιχειρεί να τορπιλίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

"Όλες οι κυβερνήσεις παίζουν διπλά παιχνίδια μαζί μας. Στο όνομα των ειρηνευτικών συνομιλιών, μας εξαπατούν και σκοτώνουν τους ανθρώπους μας. Είμαστε 100% σίγουροι ότι το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως τις επιθέσεις των ΗΠΑ", είπε σήεμρα ο Σαχιντουλάχ.

 Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν παλεύουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ και να επιβάλουν τον νόμο της Σαρία στο πυρηνικά εξοπλισμό κράτος.