Σοκαριστικές φωτογραφίες του Πιστόριους: Χωρίς τα προσθετικά πόδια στο δικαστήριο

Ο παραολυμπιονίκης αθλητής έβγαλε τα προσθετικά του πόδια με δάκρυα στα μάτια και άρχισε να περπατά στην αίθουσα

Συνεχίστηκε σήμερα σε δικαστήριο της Πρετόρια η ακροαματική διαδικασία της νέας δίκης του Όσκαρ Πιστόριους, μετά την έφεση που είχε υποβάλλει η εισαγγελία, να ξαναδικαστεί για προμελετημένο φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου, ανέφερε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πρετόρια, έπειτα από την ολοκλήρωση της τελεσίδικης ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκεσε τρεις μέρες.

Η Στέενκαμπ, δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες από τον φίλο της τον Φεβρουάριο του 2013, ο Πιστόριους όμως υποστηρίζει ότι δεν ήταν φόνος εκ προ μελέτης αλλά εξ αμελείας, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη. 

Η πιο συγκλονιστική στιγμή στην σημερινή διαδικασία ήταν όταν ο Όσκαρ Πιστόριους κλήθηκε να περπατήσει στο δικαστήριο χωρίς τα προσθετικά του άκρα, για να κάνει αναπαράσταση της στιγμής που κατέβηκε από το κρεβάτι και πήγε προς την πόρτα του μπάνιου, που βρισκόταν κλεισμένη η Στέενκαμπ. 

Ο παραολυμπιονίκης αθλητής έβγαλε τα προσθετικά του πόδια με δάκρυα στα μάτια και άρχισε να περπατά στην αίθουσα, ενώ όλοι παρακολουθούσαν αμήχανοι το σπάνιο και σοκαριστικό αυτό θέαμα. 

 

"Πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του, ήταν πολύ δύσκολο για μένα ώστε να συγχωρέσω", δήλωσε ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στέενκαμπ που κατέθετε για πρώτη φορά στη δίκη, ως μάρτυρας από την πολιτική αγωγή. Ακόμα και αυτός όμως, στο τέλος της σκληρής διαδικασίας, αναγκάστηκε να παραμερίσει για να περάσει ο δολοφόνος της κόρης του.