Νιγηρία: Είμαστε “έτοιμοι” για διαπραγματεύσεις με τη Μπόκο Χαράμ

Παράλληλα με την διεθνή κινητοποίηση για τον εντοπισμό των 240 μαθητριών που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ στις 14 Απριλίου, η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις με την οργάνωση, με σκοπό την απελευθέρωση των κοριτσιών.  

Ο ηγέτης των εξτρεμιστών έχει ζητήσει ως αντάλλαγμα για τις μαθήτριες την απελευθερωση των φυλακισμένων ανταρτών. Σήμερα, ο Τανίμου Τουράκι - πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης που συστάθηκε από τον Πρόεδρο Γκούντλακ - δήλωσε ότι ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, πρέπει να στείλει έμπιστους ανθρώπους του στην επιτροπή, ώστε να μπορέσει να αρχίσει ο διάλογος. 

Την ίδια ώρα, έφτασε στην πρωτεύουσα της Νιγηρία, Αμπούτζα, ο επικεφαλής της διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (Africom), προκειμένου να για να έχει συνομιλίες με τις αρχές της Νιγηρίας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν οι Αμερικανοί στις έρευνες για τον εντοπισμό των μαθητριών.   

Η πρωτοφανής απαγωγή των ανήλικων κοριτσιών από την οργάνωση με σκοπό να πουληθούν ως "νύφες" στις γειτονικές χώρες, έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και μια τεράστια καμπάνια με τίτλο "Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας" (#BringBackOurGirls).