Η ρομαντική Meg

Έχει συνδέσει το όνομά της με γλυκές ιστορίες αγάπης και σίγουρα της ανήκει ο τίτλος της βασίλισσας των ρομαντικών κομεντί. Ο λόγος φυσικά για τη Meg Ryan, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ ως Sally να υποδύεται έναν ψεύτικο οργασμό στην ξεκαρδιστική σκηνή της ταινίας  'When Harry Met Sally', για την οποία μάλιστα κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η Margaret Mary Emily Ann Hyra γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1961. Η μητέρα της, η οποία ήταν καθηγήτρια φιλολογίας αλλά είχε εργαστεί και ως ηθοποιός, την ενθάρρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική, ωστόσο εκείνη αποφάσισε να σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για να βγάζει όμως κάποια χρήματα, με τη βοήθεια της μητέρας της, άρχισε να συμμετέχει σε διαφημίσεις στην τηλεόραση και να εμφανίζεται με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές χρησιμοποιώντας το όνομα Meg Ryan. To 1981 έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Rich and Famous" και συνέχισε με έναν μικρό ρόλο στη χαμηλού προϋπολογισμού ταινία τρόμου "Amityville 3-D".

Εκείνη την περίοδο κέρδισε το ρόλο της Betsy στην καθημερινή τηλεοπτική σαπουνόπερα "As the World Turns" και το 1984 εμφανίστηκε στο "Wildside" ενώ δύο χρόνια μετά υποδύθηκε την Carole Bradshaw στην ταινία "Top Gun" με τον Tom Cruise, κάτι που βοήθησε αρκετά την καριέρα της.

Το 1987 εμφανίστηκε στην ταινία "Innerspace" και συναντήθηκε με τον Dennis Quaid, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε πρόβλημα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Το 1991, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και ένα χρόνο μετά η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους, Jack.

Η καριέρα της συνεχίστηκε με τις ταινίες "Promised Land" και "DOA" και το 1989 υποδύθηκε τη Sally στην ταινία "When Harry met Sally" με τον στον Billy Crystal, όπου ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Το 1991 ακολούθησαν οι ταινίες "Joe Versus the Volcano" και "The Doors", δύο χρόνια μετά κέρδισε ακόμα μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "Sleepless in Seattle" και συνέχισε με το "Flesh and Bone" με συμπρωταγωνιστή το σύζυγό της.

Το 1994 υποδύθηκε μια γυναίκα εθισμένη στο αλκοόλ στην ταινία "When a Man Loves a Woman" με τον Andy Garcia και την Catherine Boyd στην ταινία "IQ" με τον Tim Robbins. Μετά το "French Kiss", το "Restoration", το "Courage Under Fire" με τον Denzel Washington, το "Addicted to Love" και το "City Of Angels" με τον Nicolas Cage, ήρθε ο ρόλος στην ταινία "You've Got Mail" με τον Tom Hanks, όπου ήταν για άλλη μια φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Το 2000 κέρδισε μια υποψηφιότητα για Blockbuster Entertainment Award για την ερμηνεία της στην ταινία του Ridley Scott "Proof of Life", για την οποία πήρε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την τοποθέτησε ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ήταν η εποχή που ανακοίνωσε το διαζύγιό της με τον Quaid και εμφανίστηκε με το Russell Crowe στο πλευρό της.

Το ειδύλλιό τους κράτησε μόνο μερικούς μήνες και παρόλο που εκείνη την περίοδο είχε ακουστεί πως ο Russell ήταν η αιτία που έπεσαν τίτλοι τέλους στο γάμο της, η ίδια σε συνέντευξή της το 2008 αποκάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της την είχε απατήσει πολλές φορές αλλά εκείνη έκανε υπομονή προσπαθώντας να σώσει το γάμο της για χάρη του γιου τους.

Το 2001 εμφανίστηκε στην ταινία "Kate & Leopold" και ακολούθησαν οι "In The Cut" και "Against the Ropes", για τις οποίες δέχθηκε αρνητικές κριτικές.

Μετά από τρία χρόνια κι αφού είχε υιοθετήσει ένα κοριτσάκι 14 μηνών από την Κίνα, επέστρεψε με τις ταινίες "In the Land of Women","The Deal", "My Mom's New Boyfriend" και "The Women", όπου κέρδισε μια υποψηφιότητα αυτή τη φορά για Xρυσό Bατόμουρο. Το 2009 εμφανίστηκε στο "Serious Moonlight", όπου απέτυχε να εντυπωσιάσει τους κριτικούς. Από τον Ιανουάριο του 2011 έχει βρει την αγάπη στην αγκαλιά του τραγουδιστή John Mellencamp κι από ό,τι φαίνεται ίσως αυτή η ιστορία αγάπης να έχει αίσιο τέλος, όπως οι ιστορίες αγάπης των ταινιών της.