Sexy Kim

Sexy Kim

Είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες κυρίες του Χόλιγουντ κι όμως όπως παραδέχεται το χέρι της ακόμα τρέμει όταν υπογράφει αυτόγραφα…Έχει απολαύσει μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα με πολλά όμως σκαμπανεβάσματα ωστόσο εκείνη δηλώνει "δε θα άλλαζα τίποτα ανεξάρτητα από το πόσο καλά, άσχημα ή δύσκολα ήταν. Για μένα είμαι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου". Η βραβευμένη με Oscar Kim Basinger είναι ίσως η πιο εκθαμβωτική ξανθιά που πέρασε από τη μεγάλη οθόνη και μέχρι σήμερα χάρη στο αισθησιακό στριπτίζ που χόρεψε στην ταινία "Nine ½ Weeks" παραμένει η μεγαλύτερη φαντασίωση των ανδρών.

Η Kimila Ann Basinger γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1953 στην πόλη Athens της Georgia. Ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά του Don, ο οποίος ήταν μουσικός της τζαζ και της Ann, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο και ηθοποιός. Η Kim ξεκίνησε τα μαθήματα μπαλέτου από την ηλικία των τριών χρόνων και συνέχισε μέχρι την εφηβεία της. Σε ηλικία 16 χρόνων αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς "Junior Miss Athens", όπου κέρδισε τον τίτλο ενώ στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη της στο διαγωνισμό "Junior Miss Georgia" και για άλλη μια φορά στέφθηκε νικήτρια. Η διπλή επιτυχία της την ενθάρρυνε να πάρει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη. Η Kim δεν τα κατάφερε να ξεχωρίσει ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει στη Νέα Υόρκη και να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική και το τραγούδι.

Η εντυπωσιακή ομορφιά της της εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Ford και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συμμετείχε σε διαφημίσεις δεκάδων προϊόντων και το πρόσωπό της φιγούραρε στα εξώφυλλα των περιοδικών. Εκείνη την εποχή ήταν γνωστή ως "Breck Girl", από το σαμπουάν που διαφήμιζε.

Η Kim έφθασε σε σημείο να εξασφαλίζει τουλάχιστον 1000 δολάρια την ημέρα ωστόσο αρνιόταν να εγκαταλείψει το όνειρό της για μια καριέρα στο χώρο της υποκριτικής. Έτσι ξεκίνησε μαθήματα στη σχολή Neighbourhood Playhouse ενώ παράλληλα έκανε εμφανίσεις σε διάφορα clubs της Νέας Υόρκης. To 1976 αποφάσισε να μετακομίσει στο Los Angeles για να κυνηγήσει το όνειρό της. Η εκκολαπτόμενη ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων οι "McMillan and Wife" και "Charlie’s Angels" ενώ το 1978 πήρε το πρώτο της μεγάλο ρόλο στην τηλεταινία "Kate:Portrait of a Centrefold".

Τον Οκτώβριο του 1980 παντρεύτηκε τον πρώτο της μεγάλο έρωτα τον makeup artist Ron Britton, τον οποίο συνάντησε στα γυρίσματα της ταινίας "Hard Country".

Το 1983 ήταν το Bond girl στην ταινία του διάσημου πράκτορα "Never Say Never Again", με το Sean Connery ενώ την ίδια χρονιά φωτογραφήθηκε γυμνή για το περιοδικό Playboy. Η καριέρα της Kim πήγαινε από το καλό στο καλύτερο με αποκορύφωμα το 1986 όπου μάγεψε το ανδρικό κοινό με το αισθησιακό στριπτίζ που χόρεψε στην ταινία "Nine ½ Weeks".  .

Την ίδια χρονιά εξασφάλισε το πρώτο της συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "No Mercy" με τον Richard Gere. Εκείνη την περίοδο εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στο γάμο της με το Ron, ο οποίος διαλύθηκε τελικά το Δεκέμβριο του 1989. Αφορμή στάθηκαν οι φήμες που μιλούσαν για ειδύλλιο μεταξύ Kim και Richard.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Britton "Longer than Forever", η οποία κυκλοφόρησε το 1998, αφού ανακάλυψε ένα ερωτικό γράμμα αποφάσισε να ακολουθήσει την Kim σε ένα από τα πολλά νυχτερινά γυρίσματα που είχε με τον Gere με αποτέλεσμα να τους πετύχει σε τρυφερό τετ α τετ στη λιμουζίνα του ηθοποιού. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, γεγονός είναι ότι ο ηθοποιός εκείνη την περίοδο έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του με τη Cindy Crawford ενώ η Kim είχε ένα σύντομο ερωτικό δεσμό με τον τραγουδιστή Prince.

Το 1989 η Kim πρωταγωνίστησε στην ταινία "Batman" του Tim Burton με τον Michael Keaton, στην οποία υποδύθηκε τη φωτορεπόρτερ Vicki Vale και η εξαιρετική ερμηνεία της της εξασφάλισε αρκετούς ρόλους σε ταινίες στη συνέχεια μεταξύ των οποίων "The Marrying Man" το 1991, "Wayne's World 2" το 1993 και "Prêt-à-Porter" ένα χρόνο μετά.

Το 1991 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "The Marrying Man", η Kim ερωτεύτηκε τον Alec Baldwin με τον αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης τον Αύγουστο του 1993. Δύο χρόνια μετά ήρθε στον κόσμο η κορούλα τους Ireland Eliesse. Τότε η Kim είχε δηλώσει "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το ότι θα γίνω μητέρα είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ".

Το 1997 η Kim απέδειξε πως εκτός από μια όμορφη γυναίκα είναι και καλή ηθοποιός καθώς κέρδισε Oscar, Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Award για την ερμηνεία της ως Lynn Bracken στην ταινία "L.A. Confidential".

Ακολούθησαν οι ταινίες "I Dreamed of Africa" και "Bless the child" το 2000, "8 Mile" και "People I Know" το 2002, "The Door in the Floor" και "Cellular", για το οποίο ήταν υποψήφια για Satutn το 2004, "The Sentinel", "The Mermaid Chair", "Even money" και "While She Was Out" το 2006, "Τhe Ιnformers", "Τhe Burning Plain το 2008" και "Charlie St. Cloud" το 2010.   

Η σχέση της με τον Baldwin τελείωσε το 2002 με την Kim να ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά ενώ ξεκίνησε μεταξύ τους δικαστική διαμάχη σε σχέση με την επιμέλεια της κόρης τους.