Όλος ο κόσμος στα πόδια της…

Όλος ο κόσμος στα πόδια της...

Βασίλισσα της ομορφιάς, περιζήτητο μοντέλο και τελικά επιτυχημένη ηθοποιός...Η Halle Berry θα μείνει για πάντα στην ιστορία του θεσμού των Oscar ως η πρώτη Αφροαμερικανή ηθοποιός που κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι. Σήμερα, στα 47 της χρόνια περιμένει το δεύτερο παιδί της, έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γάλλου ηθοποιού Olivier Martinez, είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χολιγουντ κι απ'ό,τι φαίνεται έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της!

Η Maria Halle Berry γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1966 στο Cleveland του Ohio. Η μητέρα της είχε αγγλικές και γερμανικές ρίζες και εργαζόταν ως νοσηλεύτρια ενώ ο πατέρας της ήταν αφροαμερικανός. Οι γονείς της, της έδωσαν το όνομα Halle από το τοπικό πολυκατάστημα Halle's Department Store. Η Halle έχασε την επαφή με τον πατέρα της από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων, οπότε και οι γονείς της αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορερικούς δρόμους. Η ηθοποιός σε συνέντευξή της έχει πει χαρακτηριστικά "δεν έχω ακούσει νέα του από τότε που έφυγε …Ίσως να μην είναι ζωντανός…". Αποφοίτησε από το Bedford High School και εργάστησε σε διάφορα μαγαζιά ως πωλήτρια, προκειμένου να εξασφαλίσει το χαρτζιλίκι της. Τη δεκαετία του ‘80 συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς κερδίζοντας αρκετούς τίτλους όπως Miss Teen All American το 1985 και Miss Ohio το 1986 ενώ εκείνη τη χρονιά κατέλαβε την 6η θέση στο διαγωνισμό Miss World.

Η τηλεοπτική σειρά "Living Dolls" το 1989 ήταν η πρώτη της δουλειά ως ηθοποιός και το 1991 ακολούθησε το "Knots Landing". Τότε ήρθε και ο πρώτος της ρόλος στη μεγάλη οθόνη στην ταινία "Jungle Fever", όπου η Halle κέρδισε μία υποψηφιότητα για Chicago Film Critics Association Award και όλοι μιλούσαν για την πιο πολλά υποσχόμενη ηθοποιό.

Ακολούθησαν αρκετοί ρόλοι σε ταινίες μεταξύ των οποίων "The Last Boy Scout", "The Flintstones", "Losing Isaiah", "The Rich Man's Wife" και "Why Do Fools Fall in Love" πριν κερδίσει για άλλη μια φορά την προσοχή των κριτικών με την τηλεταινία της Martha Coolidge το 1999 "Introducing Dorothy Dandridge", όπου η ερμηνεία της βραβεύτηκε με Emmy, Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Award.

Το 2000 μεταμορφώθηκε στην υπερηρωίδα Storm στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς κόμικς "X-Men". Ακολούθησαν το "X2: X-Men United" το 2003 και το "X-Men: The Last Stand" το 2006 ενώ το 2014 πρόκειται να βγει στις αίθουσες το "X-Men: Days of Future Past".

Η Halle δεν άκουσε καλές κριτικές για την εμφάνισή της στην ταινία "Swordfish" το 2001 με τον John Travolta, στην οποία μάλιστα γύρισε την πρώτη της topless σκηνή, ωστόσο την ίδια χρονιά ήρθε ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα της. Αναφερόμαστε στο "Monster's Ball", όπου η Halle βραβεύτηκε με Oscar κι έμεινε στην ιστορία του θεσμού ως η πρώτη Αφροαμερικανή ηθοποιός που αποκτά το χρυσό αγαλματάκι.

Για την ερμηνεία της ήταν επίσης υποψήφια για πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων Screen Actors Guild, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.

Το 2002 έγινε το κορίτσι του Bond στην ταινία "Die Another Day" με τον Pierce Brosnan και ακολούθησε το "Gothika" το 2003. Τον επόμενο χρόνο κέρδισε ένα όχι και τόσο επιθυμητό βραβείο, αυτό της χειρότερης ηθοποιού για την ερμηνεία της ως Catwoman και μάλιστα η Halle πήγε και το παρέλαβε.  

Το 2007 συμμετείχε στις ταινίες "Perfect Stranger" και "Things" ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να απέχει για τρία χρόνια προκειμένου να φέρει στον κόσμο την κόρη της και να αφιερώσει όλο το χρόνο στην ανατροφή της.

Πατέρας του παιδιού της είναι το μοντέλο Gabriel Aubry, με τον οποίο συναντήθηκαν το 2005 σε μια φωτογράφιση του οίκου Versace. Το 2010, δύο χρόνια μετά τη γέννηση της Nahla Ariela, το ζευγάρι χώρισε και ξεκίνησε μεταξύ τους μια σκληρή δικαστική διαμάχη σε σχέση με την επιμέλεια της μικρής.  

 

Η ηθοποιός επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη το 2010 με την ταινία "Frankie & Alice" και ακολούθησαν οι ταινίες "New Year's Eve", "Dark Tide", "Cloud Atlas", "Movie 43" και "The call".

Σήμερα, η 47χρονη Halle πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς μετά τη σχέση της με τον Gabriel και δύο αποτυχημένους γάμους, το 1992 με τον παίκτη του μπέιζμπολ David Justice και το 2001 με τον μουσικό Eric Benét, έχει στο πλευρό της το Γάλλο ηθοποιό Olivier Martinez, με τον οποίο συναντήθηκαν το 2010 στην ταινία "Dark Tide" και  σε έξι μήνες πρόκειται να γίνει για δεύτερη φορά μαμά.