Απλά…υπέροχη!

Παράτησε μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο για να ακολουθήσει το όνειρό της στον κινηματογράφο. Εκτός από βασικό ένστικτο διέθετε και ταλέντο και τελικά κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση του Χόλιγουντ. Η Sharon Stone στα 55 της χρόνια σήμερα συνεχίζει να σαγηνεύει τον ανδρικό πληθυσμό, αποδεικνύοντας πως κατέχει επάξια τον τίτλο του sex symbol τον οποίο διατηρεί τα τελευταία είκοσι χρόνια...

Η Sharon Yvonne Stone γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1958 στο Meadville της Pennsylvania. Ο πατέρας της ήταν εργάτης σε εργοστάσιο και η μητέρα της λογίστρια. Σε ηλικία 15 χρόνων κέρδισε υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Edinboro, όπου σπούδασε δημιουργική γραφή και καλές τέχνες. Μετά την αποφοίτησή της κέρδισε τον τίτλο της Miss Pennsylvania και αποφάσισε να ασχοληθεί με το modeling.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Ford και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70, ήταν από τα πιο γνωστά μοντέλα της εποχής με πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές διαφημίσεις μεταξύ των οποίων της Diet Coke, της Revlon και της Clairol.

Τη δεκαετία του '80 η Sharon αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε με έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Woody Allen "Stardust Memories", ωστόσο της πήρε αρκετό καιρό μέχρι να διώξει από πάνω της την εικόνα της ξανθιάς–bimbo.

Ακολούθησαν μια σειρά από εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο μεταξύ των οποίων το 1984 στην ταινία "Irreconcilable Differences" και το 1987 στη δημοφιλή κωμωδία "Police Academy 4: Citizens on patrol".

H καριέρα της πήρε μεγάλη ώθηση το 1990, όταν υποδύθηκε τη Lori, την πανέμορφη αλλά σατανική γυναίκα του Arnold Schwarzenegger στην ταινία "Total Recall".

Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία με κέρδη πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας, η Sharon τότε είχε φωτογραφηθεί για το περιοδικό Playboy, το οποίο την συμπεριέλαβε στη λίστα του με τις 25 πιο σέξι σταρ του αιώνα.

Το 1992 ήρθε ο ρόλος που απογείωσε τη φήμη της και φυσικά αναφερόμαστε στην ταινία "Basic Instinct" όπου υποδύθηκε τη Catherine Tramell, μία σέξι μυστηριώδη συγγραφέα, ύποπτη για φόνο. Η ταινία η οποία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά της δεκαετίας του '90, απέφερε κέρδη 352 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο η ταινία έμεινε στην ιστορία για το πιο διάσημο σταυροπόδι που υπήρξε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Ποιος άνδρας μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή που η σέξι Sharon σταυρώνει τα πόδια της αποκαλύπτοντας στους αστυνομικούς που βρίσκονται απέναντί της και την ανακρίνουν ότι δε φοράει εσώρουχο. Η ηθοποιός τότε είχε ισχυριστεί ότι δε γνώριζε ότι η σκηνή θα βγει τόσο αποκαλυπτική με αποτέλεσμα να τσακωθεί με τον σκηνοθέτη Paul Verhoeven. Η Sharon για την ερμηνεία της κέρδισε δύο MTV Award και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Saturn ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους.

Για τις επόμενες δύο ταινίες που ακολούθησαν το "Sliver" το 1993 και το "The Specialist" ένα χρόνο μετά, δε δέχθηκε καλά σχόλια από τους κριτικούς. Τότε ακούστηκε πως η επιτυχία της οφείλεται περισσότερο στη σεξουαλικότητά της παρά στις υποκριτικές της ικανότητες.

Το 1995 η Stone όμως τους απέδειξε ότι κάνουν λάθος με την ερμηνεία της στην ταινία του Martin Scorsese "Casino", όπου κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο. Ήταν και η χρονιά που απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων "The Quick and the Dead" το 1995 όπου κέρδισε μια υποψηφιότητα για Saturn, "Last Dance" το 1996, "The Mighty" το 1998 που ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα,  "Gloria" το 1999 που έλαβε τις χειρότερες κριτικές στην καριέρα της και το "The Muse" την ίδια χρονιά που ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Το 2000 εμφανίστηκε στη βραβευμένη με Emmy τηλεοπτική ταινία "If These Walls Could Talk 2", όπου παρουσίαζε τη ζωή τριών ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Το 2001, η Stone υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και αποσύρθηκε για δύο χρόνια μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της. Παρόλο που μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Ακόμα και το "Basic Instinct 2" το 2006 χαρακτηρίστηκε ως εμπορική αποτυχία και εκείνη ήταν υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Stone το 1984 παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Michael Greenburg με τον οποίο χώρισε τρία χρόνια μετά. Το 1993 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Sliver" γνώρισε τον παραγωγό William J. MacDonald, ο οποίος άφησε τη σύζυγό του για να είναι μαζί αλλά η σχέση τους κράτησε μόλις ένα χρόνο. Το 1995 γνώρισε το σκηνοθέτη Bob Wagner στα γυρίσματα της ταινίας "The Quick and the Dead", τον οποίο αρραβωνιάστηκε. Η σχέση τους κράτησε πολύ λίγο και η Sharon όπως ακούστηκε του επέστρεψε το δαχτυλίδι των αρραβώνων με courier.

Στις 14 φεβρουαρίου του 1998 παντρεύτηκε το δημοσιογράφο Phil Bronstein με τον οποίο το 2000 υιοθέτησαν ένα αγοράκι, τον Roan Joseph αλλά το ζευγάρι τέσσερα χρόνια μετά πήρε διαζύγιο. Το 2005 η Stone υιοθέτησε το δεύτερο γιο της τον Laird Vonne και ένα χρόνο μετά τον τρίτο, τον Quinn Kelly.

Η Stone η οποία έχει ασπαστεί το Βουδισμό σήμερα ζει στο Beverly Hills με τους τρεις γιους της ενώ στο πλευρό της έχει το 27χρονο μοντέλο από την Αργεντινή Martin Mica.

 

.