Ο άγγελος του Χόλιγουντ

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Στα 40 της χρόνια η Cameron Diaz δείχνει να μη φοβάται το χρόνο που περνάει και σίγουρα είναι πιο όμορφη από ό,τι τη γνωρίσαμε. "Αισθάνομαι καλύτερα από ό,τι στα 25. Γνωρίζω πια τον εαυτό μου και νιώθω πιο ικανή από ποτέ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι ότι έχω περιέχομενο".  

H Cameron γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1972 στο San Diego της California. H μητέρα της Billie έχει γερμανική και αγγλική καταγωγή και ο πατέρας της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008 από πνευμονία, ήταν από την Κούβα. Η Cameron μεγάλωσε στο Long Beach και στο σχολείο τη φώναζαν "Skeletor" επειδή ήταν η πιο ψηλή και η πιο αδύνατη από όλες τις συμμαθήτριές της. Λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της σε ηλικία 16 χρόνων την προσέγγισε ένας φωτογράφος σε ένα πάρτι και της πρότεινε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Λίγο καιρό μετά και αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite, βρέθηκε να ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας. Συνεργάστηκε με τον Calvin Klein και τη Levi's ενώ στα 17 της ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού "Seventeen".

Στα 18 της εργάστηκε στην Ιαπωνία και γνώρισε το σκηνοθέτη Carlo de la Torre με τον οποίο έμειναν μαζί τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το 1992 πρωταγωνίστησε στην αισθησιακή βιντεοταινία "She’s no Angel", κάτι που μετάνιωσε όταν έγινε διάσημη καθώς σχολιάστηκε αρκετά. Ένα χρόνο μετά, το πρακτορείο μοντέλων που συνεργαζόταν της κανόνισε να περάσει από οντισιόν για την ταινία "The Mask". Χωρίς να έχει καμία εμπειρία στην υποκριτική, κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον ηθοποιό Jim Carrey και ξεκίνησε αμέσως μαθήματα. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, η Diaz ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία ενώ καθιερώθηκε ως το νέο σύμβολο του σεξ.

Οι ταινίες που ακολούθησαν "The Last Supper","She’s The One" και "Head Above Water" βοήθησαν πολύ στην προβολή της αλλά η εμφάνισή της στην ταινία "My Best Friend's Wedding" με τη Julia Roberts απογείωσε τη φήμη της παγκοσμίως. Μετά τις ταινίες "Fear and Loathing in Las Vegas" και "A Life Less Ordinary" ακολούθησαν κωμικοί ρόλοι που σημείωσε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή στο "There’s Something About Mary" με το "τζελ" στα μαλλιά της. Για αυτή την ερμηνεία της κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα το 1998.

Ένα χρόνο μετά ήρθε η δεύτερη υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "Being John Malkovich". Η νεαρή ηθοποιός απολάμβανε μια τεράστια επιτυχία στο Χόλιγουντ και οι ρόλοι στις ταινίες "Shrek", "Vanilla Sky" και "Charlie’s Angeles", τη βοήθησαν από ένα πρώην μοντέλο να γίνει μία από τις πιο υψηλά αμειβόμενες ηθοποιούς. Για τη δεύτερη ταινία "Charlie’s Angeles", η Cameron αμείφθηκε με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν εμφανιστεί στην ταινία δράσης με τη Drew Barrymore και τη Lucy Liu, για την οποία κέρδισε ένα βραβείο από το Imagen Foundation για την καλύτερη ηθοποιό και ένα Kid’s Choice Award για την αγαπημένη ηθοποιό είχε εντυπωσιάσει τους κριτικούς στην ταινία "Gangs of New York". Η ερμηνεία της ως Jenny Everdeane στην ταινία του Martin Scorsese της χάρισε 4 υποψηφιότητες για βραβεία μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα β' γυναικείου ρόλου. Στις επόμενες ταινίες "In her shoes" το 2005 , "The holiday" το 2006, "What happens in Vegas" το 2008 και "My sister’s keeper" το 2009, η Cameron δέχθηκε επίσης καλές κριτικές και κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία.

    

Το 2010 μαζί με τους Mike Myers, Eddie Murphy και Antonio Banderas συμμετείχε στην τέταρτη και τελευταία ταινία "Shrek", η οποία κυκλοφόρησε σε 3D και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Την ίδια χρονιά ακολούθησε μια δεύτερη συνεργασία με τον Tom Cruise μετά το "Vanilla Sky" στην ταινία "Knight and day". To 2011 εμφανίστηκε στην ταινία "The Green Hornet" με τον Seth Rogen και ακολούθησε το "Bad Teacher" που συνεργάστηκε με τον πρώην αγαπημενο της Justin Timberlake.

 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η οποία προσελκύει πάντα την προσοχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, το 1995 ξεκίνησε η σχέση της με τον Matt Dillon, η οποία κράτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 1998. Ένα χρόνο μετά άρχισε να βγαίνει με τον Jared Leto με τον οποίον αρραβωνιάστηκαν αλλά έμειναν μαζί μέχρι το 2003. Για τα επόμενα τρία χρόνια ο τραγουδιστής Justin Timberlake ήταν ο αγαπημένος της και η τελευταία σχέση που μάθαμε ήταν με τον παίκτη του μπέιζμπολ Alex Rodriguez, η οποία κράτησε μέχρι πέρσι το Σεπτέμβριο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Esquire, στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παντρευτεί απάντησε: "επειδή είμαι έξυπνη".