Το καλό κορίτσι του Χόλιγουντ

Τη γνωρίσαμε ως Rachel Green και θα θέλαμε να είναι το φιλαράκι μας. Τη συμπονέσαμε ως απατημένη σύζυγο και τη θαυμάσαμε για τον αξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το διαζύγιό της. Η Jennifer Aniston με τις ελληνικές ρίζες σήμερα είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κλάδο της ψυχαγωγίας σύμφωνα με το Forbes. Έχει κερδίσει μία Χρυσή Σφαίρα και έχει προταθεί άλλες 44 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ από το Φεβρουάριο του 2012 έχει το δικό της αστέρι στη λεωφόρο της δόξας. Η ανθεκτικότητά της αποδεικνύει ότι θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά κι ανεξάρτητα με το αν μας αρέσουν οι δουλειές της ή όχι έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Xόλιγουντ.

 

Η Jennifer Joanna Aniston γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1969 στο Sherman Oaks, του Los Angeles. Ο πατέρας της Γιάννης Αναστασάκης, ηθοποιός στις τηλεοπτικές σειρές "Combat" και "I Spy" είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά του στην Αμερική σε ηλικία 10 χρόνων για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. H μητέρα της Nancy ήταν επίσης ηθοποιός ενώ νονός της ήταν ο Telly Savalas, ο καλύτερος φίλος του πατέρα της. Όταν το 1970, η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά του NBC στην οποία πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της "Days of our Lives", έριξε αυλαία, η οικογένεια αντιμετώπισε αρκετές οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα όταν η Aniston ήταν 5 χρόνων να έρθουν να ζήσουν στην Ελλάδα.

Η οικογένεια έμεινε στη χώρα μας για περίπου ένα χρόνο μέχρι που ο πατέρας της δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη του στην Αμερική ο οποίος του πρότεινε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και να υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο για να εμφανιστεί στη σειρά "Love of Life". Μετά τη επιστροφή τους στη Νέα Υόρκη, οι γονείς της δεν τα πήγαιναν καλά κάτι που τους οδήγησε στο διαζύγιο το 1978. Η Aniston στην προσπάθειά της να τους φέρει κοντά άρχισε να κάνει αταξίες στο σχολείο, στο διάσημο και ιδιαίτερα αυστηρό Rudolf Steiner με το σκεπτικό ότι θα αναγκάζονταν να βρεθούν μαζί στο γραφείο του διευθυντή. Η Jennifer είχε ιδιαίτερη αγάπη από μικρή στη μουσική και το αγαπημένο της συγκρότημα ήταν οι Duran Duran. Σε συνέντευξη της έχει πει ότι πέρασε ένα ολόκληρο βράδυ έξω από ένα ξενοδοχείο περιμένοντας να βγει ο Simon Le Bon. Στα 14 έβγαινε με έναν punk rocker και είχε ξυρίσει τα μαλλιά της ενώ ντυνόταν πάντα στα μαύρα και φορούσε πολλά σκουλαρίκια και δαχτυλίδια. Παρακολουθώντας στην τηλεόραση το "Fame" αποφάσισε να γραφτεί στο New York School of the Performing Arts. Μετά την αποφοίτησή της το 1987 μπήκε στο Κολέγιο ωστόσο πολύ νωρίς τα παράτησε κι άρχισε να εργάζεται ως σερβιτόρα ενώ παράλληλα έτρεχε σε οντισιόν. Το 1990 κέρδισε ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Molloy" και σε μια ταινία με τίτλο "Ferris Bueller's day Off". Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος της καθώς και οι δύο δουλειές ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να απογοητευτεί τόσο πολύ που για ένα διάστημα αρνιόταν να πάει σε οντισιόν. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά κέρδισε το ρόλο της Monica Geller στη νέα τηλεοπτική σειρά "Friend like these". Εκείνη προσπάθησε να πείσει τους παραγωγούς ότι της ταίριαζε περισσότερο ο ρόλος της Rachel Green και είχε δίκιο. To 1994 βγήκε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο της σειράς "Friends" και κράτησε για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όπως και τα υπόλοιπα φιλαράκια, έτσι και η Jennifer προσπαθησε να εξαργυρώσει τη δημοφιλία της από τη σειρά κάνοντας μια καριέρα στον κινηματογράφο. Το 1996 πρωταγωνίστησε στην ταινία "She's the one" και την επόμενη χρονιά ακολούθησε το "Picture Perfect", και οι δύο ταινίες όμως δε σημείωσαν καμία επιτυχία. Εκείνο το διάστημα έμπαιναν οι τίτλοι τέλους στη σχέση της με τον ηθοποιό Tate Donovan, η οποία διήρκησε δύο χρόνια και ο ατζέντης της της κανόνισε ένα "ραντεβού στα τυφλά" με τον Brad Pitt. Δύο χρόνια μετά το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης σε μια τελετή που στοίχισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Malibu.

To τέλος της σχέσης τους όμως ήρθε 5 χρόνια αργότερα όταν ο Brad ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Angelina στην ταινία "Mr and Mrs Smith". H Jennifer επιστρέφοντας από τις διακοπές της στην Καραϊβική με την Courtney Cox και το σύζυγό της David Arquette, τον Ιανουάριο του 2005 ανακοίνωσε το χωρισμό της. Το διαζύγιο βγήκε τον Οκτώβριο και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλο σάλο. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν το λόγο που χώρισε το πιο hot ζευγάρι του Χόλιγουντ. Πολλοί υποστήριξαν ότι η άρνηση της Aniston να αποκτήσουν παιδιά είχε δημιουργήσει τη ρήξη μεταξύ τους αλλά η Jennifer το έχει αρνηθεί.

Εκείνο το διάστημα η Aniston αρνήθηκε να κρυφτεί και να πέσει σε κατάθλιψη. Ο Brad μπορεί να βρήκε τον έρωτα αλλά εκείνη κέρδισε ακόμα περισσότερους funs με τη στάση της που δε μπήκε στο ρόλο της κακιάς πρώην απατημένης συζύγου. Η καριέρα της είχε απογειωθεί με τη συμμετοχή της στην ταινία χαμηλού προϋπολογισμού "The good girl" το 2002, την ίδια χρονιά είχε κερδίσει το πρώτο της Emmy για τα φιλαράκια, το 2003 την αποθέωσαν οι κριτικοί για την ταινία "Bruce Almighty" με τον Jim Carey κι επιπλέον από 35.000 δολάρια που έπαιρνε ανά επεισόδιο στα φιλαράκια, την τελευταία σεζόν το 2004, η αμοιβή της έφτασε το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Κι ενώ η καριέρα της πήγαινε από το καλό στο καλύτερο, η προσωπική της ζωή ήταν αρκετά προβληματική. Ωστόσο μετά από πολλές αποτυχημένες σχέσεις μεταξύ των οποίων o Vince Vaughn και o Owen Wilson όλα δείχνουν ότι έχει βρει τον άνδρα της ζωή της στο πρόσωπο του ηθοποιού Justin Theroux με τον οποίο συναντήθηκαν στην ταινία "Wanderlust" το 2011. Τον περασμένο Αύγουστο στα γενέθλιά του της πρότεινε να παντρευτούν και το τελευταίο διάστημα ακούγονται φήμες ότι η 43χρονη ηθοποιός είναι έγκυος.