5 κοινοί φόβοι στη δεύτερη εγκυμοσύνη

Το έχετε ξαναζήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει όλους τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά.... Θα μπορέσω να αγαπήσω το μωρό μου όσο και το πρώτο;

Πώς θα είναι ο τοκετός αυτή τη φορά; Τέτοιου είδους σκέψεις ενδεχομένως θα προκαλούν νευρικότητα. Ακολουθούν οι 5 πιο συνηθισμένοι φόβοι που βιώνει μια έγκυος περιμένοντας το δεύτερο παιδί της και καθώς και τρόποι για να τους αντιμετωπίσει.

Ο φόβος: Τι μπορώ να κάνω εάν δεν αγαπήσω το δεύτερο παιδί μου όσο και το πρώτο;

Το γεγονός: «Σε μια μαμά που περιμένει το δεύτερο παιδί της και λατρεύει το πρώτο φαντάζει αδύνατο να αισθανθεί στην καρδιά της την ίδια αγάπη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμα δέσιμο με το δεύτερο ενώ με το πρώτο υπάρχει (και με το παραπάνω) είναι λογικό να αισθάνεστε έτσι. Είναι ένας κοινός φόβος για τους γονείς που περιμένουν το δεύτερο παιδί τους αλλά το γεγονός ότι είστε τόσο δεμένοι με το πρώτο σας παιδί είναι η καλύτερη απόδειξη ότι θα δεθείτε και με το δεύτερο», τονίζει η Susan Bartell, ψυχολόγος και συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Στην πραγματικότητα, είστε πολύ ικανή να αισθανθείτε αγάπη όχι μόνο για ένα ή δύο αλλά για περισσότερα παιδιά.

Αν παρολ' αυτά ανησυχείτε και θέλετε να πάρετε προληπτικά μέτρα ώστε να ενθαρρύνετε τη διαδικασία συγκόλλησης κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα προγεννητικής γιόγκα, να ακούτε απαλή μουσική ή απλά να μιλάτε στο μωρό σας κάθε μέρα για λίγα λεπτά.

Διαβάστε όλους τους φόβους που έχουν οι μαμάδες στη δεύτερη εγκυμοσύνη στο baby.gr