Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης

Μπορεί οι κοιλιές των celebrities όπως της Kim Kardashian και της Mila Kunis να συρρικνώνονται αμέσως μετά την εγκυμοσύνη, σε καμία περίπτωση όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις περισσότερες γυναίκες.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, υποστηρίζει ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την παχυσαρκία. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 75% των γυναικών ζύγιζαν περισσότερα κιλά ένα χρόνο μετά τον τοκετό, συγκριτικά με την περίοδο πριν μείνουν έγκυες και μάλιστα πολλές από αυτές οδηγούνται στην παχυσαρκία. Όσον αφορά τις γυναίκες που είχαν ένα φυσιολογικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη, σχεδόν το 50% διατηρούν τουλάχιστον 10 κιλά παραπάνω, ένα χρόνο μετά την εγκυμοσύνη ενώ το 25% των γυναικών έχουν 20 παραπανίσια κιλά ή και περισσότερο.

«Το συμπέρασμα είναι ότι για τις περισσότερες γυναίκες είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης» δηλώνει η γιατρός και συνεργάτης της έρευνας Δρ Natalie Azar.

Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες που δίνει το Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ, οι υγιείς γυναίκες με ΔΜΣ 18,5 έως 24,9 πρέπει να παίρνουν 11-12 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσον αφορά τις υπέρβαρες γυναίκες με Δείκτη Μάζας Σώματος 25-29,9 πρέπει παίρνουν 7 – 12 κιλά ενώ οι έγκυες με ΔΜΣ πάνω από 30 θα πρέπει παίρνουν μόλις 5 – 9 κιλά!

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr