8 σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε κατά την εγκυμοσύνη

Αφού μάθατε τη χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε απλά πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε ορισμένα βασικά ερωτήματα.

Από το πού θα γεννήσετε μέχρι το όνομα που θα πάρει τo μωρό σας. Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε.

Πού θα γεννήσω;

Η επιλογή για το πού θα γεννήσετε και τι φροντίδα θα σας παρασχεθεί είναι αποκλειστικά δική σας. Είναι σημαντικό όμως να ενημερωθείτε σωστά για να πάρετε τη σωστή απόφαση. Προσπαθήστε να πάρετε πληροφορίες από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές. Σκεφτείτε εάν θα θέλατε το μωρό σας να γεννηθεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο ή ακόμα και στο σπίτι. Επισκεφθείτε τα μέρη που έχετε υπόψη σας και μάθετε τι ποσό καλύπτει η ασφάλεια του δημοσίου ή οποιαδήποτε ιδιωτική. Πάρτε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο σας. Εξετάστε όλες τις επιλογές σας όπως η γέννηση στο νερό, η γέννα λωτός κ.α.

Να μάθω το φύλλο του μωρού μου;

Από τις πιο συνηθισμένες απορίες των νέων ζευγαριών, που περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι, είναι το πότε θα μάθουν επιτέλους το φύλο του μωρού τους. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι, που ρωτούν για το φύλο στο πρώτο κιόλας υπερηχογράφημα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που θέλουν να είναι έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτή την ερώτηση συνήθως στο υπερηχογράφημα των 20 εβδομάδων.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέχεια στο baby.gr