Εγκυμοσύνη: 5 κόλπα για να κλωτσήσει το μωρό

Το πιο διασκεδαστικό και μαγικό κομμάτι της εγκυμοσύνης είναι αναμφισβήτητα οι κλωτσιές του μωρού στην κοιλιά της μαμάς.

Είναι η στιγμή που ξεχνάει όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζει και είναι τρισευτυχισμένη γιατί αυτούς τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης οι κλωτσιές είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με το μωρό και έτσι ξέρει ότι είναι καλά.

Μπορεί λοιπόν να τρελαίνεστε για αυτές τις στιγμές αλλά τα μωρά δεν κλωτσάνε ασφαλώς όταν και όποτε επιθυμείτε.

Τις πρώτες κινήσεις του μωρού σας πάντως θα τις αισθανθείτε μεταξύ της 16ης και της 25ης εβδομάδας κύησης. Αν πρόκειται για την πρώτη σας εγκυμοσύνη μπορεί να μην «ακούσετε» το μωρό σας μέχρι και την 16η εβδομάδα κύησης. Στην δεύτερη όμως εγκυμοσύνη πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι τα μωρά τους κλωτσάνε ήδη από την 13η εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι να συμβεί κάποια στιγμή που είστε ήρεμη ενώ κάθεστε ή είστε ξαπλωμένη. Όσο προχωράει μάλιστα η εγκυμοσύνη οι κλωτσιές είναι τόσο έντονες που μπορεί και να δείτε ένα μικροσκοπικό ποδαράκι ή χεράκι να προεξέχει. Τι να κάνετε όμως αν είστε μόνη και θέλετε αυτή τη χαρά να τη μοιραστείτε με τον σύζυγό σας ή με το άλλο σας παιδάκι που περιμένει με ανυπομονησία το αδερφάκι του; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα παρακάτω 5 ασφαλή κόλπα για να ...κλωτσήσει το μωρό!

Για να «ακούσετε» το μωρό, δοκιμάστε
Να αλλάξετε την στάση του σώματος σας. Το μωρό είναι πιθανό να κλωτσήσει όταν είστε ξαπλωμένη με την πλάτη να ακουμπάει στον καναπέ ή στο κρεβάτι.
Να φάτε κάτι γλυκό και στη συνέχεια περιμένετε μερικά λεπτά. Τα μωρά λατρεύουν τη σοκολάτα!
Να ακούσετε λίγη μουσική.
Να πιέσετε ελαφρά στη μια πλευρά της κοιλιάς. Το πιθανότερο είναι το μωράκι σας να ανταποδώσει και να πιέσει πίσω κι εκείνο με τη σειρά του.
Να πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό για να το ξυπνήσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr