Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας

Είτε έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεση σας είτε μόλις μισή ώρα, μπορείτε ακόμα και σήμερα να οργανώσετε την κουζίνα σας ακολουθώντας λίγα μόλις βήματα.

Εάν έχετε 10 λεπτά στη διάθεσή σας, καθαρίστε τον πάγκο

Βρείτε ένα νέο μέρος να αποθηκεύσετε όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας και που όμως καταλαμβάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας. Για παράδειγμα εάν πλένετε τα πιάτα στο χέρι και δεν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, τότε αντί να αραδιάζετε τα καθαρά πιάτα στον πάγκο πάνω σε μια πετσετούλα αγοράστε μια ανοξείδωτη πιατοθήκη που θα σας εξοικονομήσει και χώρο.

Αν έχετε 15 λεπτά, ξεκαθαρίστε τα προϊόντα καθαρισμού που έχετε στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη.

Σε αυτό το ντουλαπάκι που έχουμε τον κάδο για τα σκουπίδια, συνήθως όλες οι νοικοκυρές κρατάμε και τα καθαριστικά μας. Μήπως όμως ήρθε η ώρα για το ξεσκαρτάρισμα; Αποφασίστε ποια θέλετε να κρατήσετε και ποια καθαριστικά θέλετε να πετάξετε. Τακτοποιήστε τα υπόλοιπα ανάλογα το είδος π.χ για το πάτωμα, για τη σκόνη κλπ. Αν έχετε γυάλινα μπουκάλια εκεί πέρα αντικαταστήστε τα με πλαστικά ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο τραυματισμού αν μια μέρα που βιάζεστε το αρπάξετε γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr