Tips για να χάσετε εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Τώρα που το μωρό σας ήρθε στον κόσμο έχετε πολλά πράγματα να σκεφτείτε: κάθε πόση ώρα πρέπει να το ταΐζετε, τι πρέπει να κάνετε όταν κλαίει, τι να κάνετε για να ανταποκριθείτε σωστά στο νέο σας ρόλο ως μητέρα κλπ.

Μέσα σε όλα αυτά όμως έρχεται να προστεθεί και το άγχος του πώς να απαλλαγείτε από τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Αν είχατε ένα φυσιολογικό βάρος και πήρατε περίπου 20 – 35 κιλά, τότε ο γιατρός σας θα σας έχει πει ότι η δίαιτα θα κρατήσει μήνες και θα πρέπει να προσέχετε σε όλο αυτό το διάστημα την διατροφή σας αλλά και να αθλείστε παράλληλα.

Από την άλλη πλευρά, εάν είχατε μερικά επιπλέον κιλά ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη, η δίαιτα θα κρατήσει πολύ περισσότερο καιρό, ίσως μάλιστα και χρόνο, για να φτάσετε στο ιδανικό βάρος.

«Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγείτε από τα κιλά της εγκυμοσύνης, γιατί αν δεν το κάνετε αυτό νωρίς μπορεί να οδηγηθείτε στην παχυσαρκία 15 - 20 χρόνια αργότερα," λέει η διατροφολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, Debra Krummel.

Και παρόλο που κάθε νέα μαμά θέλει πολύ να μοιάσει και πάλι με τον παλιό καλό της εαυτό και να επανέλθει στα κιλά της, πρέπει να είστε υπομονετικές με τον εαυτό σας. Μπορεί η αγαπημένη σας celebrity να έχασε κατευθείαν τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έκανε με έναν τρόπο που ήταν καλός για το σώμα της.

Σε όλα τα περιοδικά θα διαβάζετε άρθρα που εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έχασε μια γυναίκα τα επιπλέον κιλά αλλά κανένα άρθρο δεν αναλύει γιατί το έκανε τόσο γρήγορα. Η Melinda Johnson, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας (ADA) λέει: «Κάνουν πολύ αυστηρές δίαιτες, και πολλοί από αυτούς προκαλούν ένα σοκ στο σώμα τους αφού το σώμα μας δεν είναι πραγματικά έτοιμο μέσα σε ένα τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα να χάσει πολλά κιλά.»

Η Johnson συστήνει μια σταδιακή δίαιτα για την απώλεια βάρους. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος μετά την εγκυμοσύνη και φορέσετε και πάλι το αγαπημένο σας τζιν.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr