Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για όσους κάνουν δίαιτα

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, είναι ότι δεν είναι όλες οι θερμίδες «ισάξιες». Οι διαφορετικές τροφές περνούν από διαφορετικές μεταβολικές διαδικασίες μέσα στον οργανισμό μας και έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στο αίσθημα της πείνας, στα επίπεδα των ορμονών, αλλά και το πόσες θερμίδες μας βοηθούν να «κάψουμε».

Παρακάτω παρατίθενται οι καλύτερες τροφές, που –σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessInsider- θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά:

1. Αυγά

Θεωρείται ότι ανεβάζουν την χοληστερίνη, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα αυγά δεν επηρεάζουν την χοληστερόλη στο αίμα και δεν ευθύνονται για τις καρδιακές προσβολές.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά και σας χορταίνουν με πολύ λίγες θερμίδες.

2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι κ.ά) περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ διαθέτουν ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες. Τρώγοντας λαχανικά μπορεί κανείς να αυξήσει την ποσότητα των γευμάτων του, χωρίς απαραίτητα να «γεμίσει» θερμίδες.

3. Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, κάνουν καλό στην υγεία γιατί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ προσφέρουν το αίσθημα κορεσμού και σας κρατούν χορτάτους για αρκετές ώρες με σχετικά χαμηλές θερμίδες.

4. Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν και πρωτεΐνες και διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

5. «Καθαρό» κρέας και κοτόπουλο

Το ανεπεξέργαστο κόκκινο κρέας έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με πολλές μελέτες, ότι δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών και διαβήτη. Είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες και, όπως έχουν δείξει έρευνες η διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες βοηθά στο κάψιμο επιπλέον 80-100 θερμίδων την ημέρα.

6. Βραστές πατάτες

Οι πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, μιας ουσίας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

7. Τόνος

Ο τόνος είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και πλούσιος σε πρωτεΐνες. Αν το αγοράζετε σε κονσέρβα, φροντίστε να είναι σε νερό και όχι σε λάδι.

8. Όσπρια

Τα όσπρια είναι εξαιρετική διατροφική επιλογή γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.

9. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία φρούτων. Ενώ τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τα αβοκάντο είναι γεμάτα υγιή λιπαρά, σαν αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο.

10. Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την όρεξη και αυξάνει το κάψιμο των θερμίδων.