Lived in Look: η τάση στο μακιγιάζ!

Όλες έχουμε συνηθίσει το μακιγιάζ να είναι τέλεια φτιαγμένο, όμως οι σύγχρονες τεχνικές επιβάλλουν τα looks να γίνονται ένα με το δέρμα, να είναι απελευθερωμένα, να φαίνονται σαν "φορεμένα" και κυρίως να μη δείχνουν ότι έχουμε ξοδέψει ώρες για το αποτέλεσμα. Διαβάστε μερικά tips για να το πετύχετε!

Ένα από τα σημεία στο μακιγιάζ που μπορεί να το κάνει παλιομοδίτικο είναι τα μάτια. Τα αυστηρά σχήματα, οι εμφανείς γραμμές από τη σκιά ή τα πολλά διαφορετικά χρώματα φέρνουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Επίσης, οι υφές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάνετε ένα smokey eye look, ο πιο σύγχρονος τρόπος είναι να ξεκινήσετε με μια σκιά σε μορφή κρέμας και ένα σκούρο μαλακό μολύβι. Η όψη που θέλουμε να δώσουμε είναι σαν έχει φορεθεί για ώρες. Ξεκινήστε με το μολύβι από τη ρίζα των βλεφαρίδων και κατά μήκος τους, δε χρειάζεται να είναι ίσια η γραμμή αφού μετά θα τη σβήσετε τραβώντας το χρώμα προς το κινητό βλέφαρο είτε με μια μπατονέτα είτε με το χέρι σας. To ίδιο και στο κάτω βλέφαρο. Αυτή είναι η σκούρα βάση που χρειάζεστε για το smokey effect. Μετά απλώστε τη κρεμώδη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, προσέχοντας το χρώμα να φθίνει όσο ανεβαίνει προς το κόκκαλο. Οι μεταλλικές κρεμώδεις υφές χωρίς glitter δίνουν ελαφρώς μια γυαλάδα, κάνοντας το look λιγότερο επιτηδευμένο! Αποφύγετε matte υφές και παστέλ χρώματα που μπορεί να θυμίσουν '80s! Το grunge look είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα lived-in στυλ και είναι εξαιρετικά εύκολο!

Η επιδερμίδα: για να είναι ένα look σύγχρονο επιβάλλεται να φαίνεται φυσικό και όχι σαν μάσκα πάνω στο πρόσωπο. Για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε βαρύ και πολύ foundation αλλά να το εφαρμόσετε σωστά-ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και σβήνοντάς το προς τα έξω, έτσι ώστε στη γραμμή των μαλλιών και του προσώπου να είναι πολύ λεπτό. Η υφή είναι επίσης καθοριστική, μια διακριτική γυαλάδα σε σημεία κλειδιά όπως τα ζυγωματικά και το άνω χείλος ζωντανεύει και κάνει το πρόσωπο φυσικό και λαμπερό, αφού ένα δέρμα δεν είναι ποτέ απόλυτα matte. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια άχρωμη πούδρα πολύ ελαφρά μόνο στη ζώνη Τ. Δώστε προσοχή στο ρουζ, οι κρεμώδεις υφές σίγουρα δείχνουν πιο φυσικές αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να το σβήσετε τόσο καλά στα τελειώματα ώστε να μη φαίνεται που αρχίζει και που τελειώνει.

Τα χείλη: αρχικά πρέπει να ξεχάσετε οποιαδήποτε εμφανή γραμμή lipliner-εάν δε μπορείτε να το πετύχετε, γεμίστε όλη την επιφάνεια των χειλιών με το μολύβι για σίγουρο αποτέλεσμα. Τα nude χρώματα πρέπει να μιμούνται τον τόνο των χειλιών όχι να τα σβήνουν τελείως γιατί θα φαίνονται αφύσικα και πλαστικά. Εάν επιλέξετε έντονα χρώματα, το blotting είναι βασικός κανόνας για ένα σύγχρονο look-με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε διάρκεια αλλά και λιγότερο "στημένο" αποτέλεσμα. Τέλος, εάν αγαπημένο σας προϊόν είναι το lip gloss, θυμηθείτε τον κανόνα less is more: εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα κυρίως στο κέντρο η οποία θα χαρίσει όγκο και φυσική γυαλάδα χωρίς να κάνει τα χείλη απρόσιτα και ψεύτικα.