The grunge smokey!

Αν και είναι ένα σχετικά σκούρο look, αποτελεί must trend για αυτό το καλοκαίρι. Έντονα τονισμένα μάτια μόνο στο κάτω βλέφαρο σχεδον "μουτζουρωμένα'' είναι το χαρακτηριστικό του grunge makeup. Οι χρωματικές αποχρώσεις μπορεί να είναι μαύρο, γκρι, καφέ, bronze ακόμα και μωβ ή χρώματα που δίνουν βάθος στα μάτια. Μάθετε tips για το πώς να υιοθετήσετε αυτό το look!

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα σκούρο χρώμα μολύβι μόνο στο κάτω βλέφαρο, δε χρειάζεται να επιμείνετε στη λεπτομέρεια καθώς όσο πιο "ατημέλητο", τόσο το καλύτερο! Με μια μπατονέτα ή πινέλο, σβήστε ελαφρά το μολύβι με οριζόντια φορά, κατά μήκος του κάτω βλεφάρου. Σταθεροποιήστε χρησιμοποιώντας μια σκιά σε χρώμα πιο ανοιχτό από το μολύβι ώστε να δώσετε smokey αποτέλεσμα. Ξεκινήστε από τη γραμμή των βλεφαρίδων και τραβήξτε την αρκετά χαμηλά στο κάτω βλέφαρό, σβήνοντας όσο προχωράει προς την εσωτερική γωνία. 

Το look αυτό αν και "μεγαλώνει" τα μάτια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να τονίσει μαύρους κύκλους και σακούλες. Αφού τελειώσετε με τη σκιά, σκουπίστε καλά την περιοχή κάτω από τα μάτια και εφαρμόστε στο τέλος το concealer με ταμποναριστές κινήσεις. Σταθεροποιήστε το με λίγη ελαφριά διάφανη πούδρα, η οποία συγχρόνως θα φωτίσει την περιοχή. Στο άνω βλέφαρο προτιμήστε σκιά matte στο χρώμα του δέρματος και κάντε ελαφρώς contouring στο κόκκαλο χρησιμοποιώντας το bronzer σας. Δώστε λάμψη στην εσωτερική γωνία με ένα satin μπεζ χρώμα.

Χαρακτηριστικό για αυτό το look είναι το υπόλοιπο πρόσωπο να κρατηθεί σε ουδέτερους τόνους, σχεδόν άχρωμους. Σιγουρευτείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια αψεγάδιαστη βάση με το foundation, την οποία θα σταθεροποιήσετε με μια διάφανη πούδρα. Το μόνο χρώμα που μπορείτε να δώσετε είναι κάνοντας ελαφρύ contouring, δίνοντας έτσι διάσταση στο πρόσωπο για να μη δείχνει εντελώς flat.

Μια πιο "ελαφριά" εκδοχή του grunge look είναι να χρησιμοποιήσετε bronze τόνους. Αντί για μαύρο ή καφέ μολύβι, επιλέξτε ένα σκούρο bronze και για σκιά μια πιο ανοιχτή bronze. 

Ολοκληρώστε με μια γερή δόση μάσκαρα και μη φοβηθείτε αν αρχίζουν να κολλάνε οι βλεφαρίδες μεταξύ τους, είναι το κλειδί για να απογειώσετε αυτό το look!