Σίδερο ισιώματος μαλλιών: τι μπορεί να κάνετε λάθος;

Το σίδερο έχει λύσει τα χέρια πολλών γυναικών που θέλουν να έχουν εύκολα και γρήγορα ίσια μαλλιά σαν να έχουν μόλις βγει από το κομμωτήριο, χωρίς όμως το υψηλό κόστος. Κι ενώ αποτελεί λύση για το τέλειο ίσιωμα στο σπίτι, μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά εάν δε χρησιμοποιηθεί σωστά. Μάθετε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας!

Υψηλή θερμότητα: πολλές φορές προκειμένου να πετύχετε γρήγορα το ίσιωμα, μπορεί να ρυθμίσετε πολύ υψηλά τη θερμοκρασία και αυτό είναι καταστροφικό για την τρίχα. Προτιμήστε μέτρια θερμοκρασία και εφαρμόστε σε μικρές τούφες κάθε φορά.

Ξεχνάτε την προστασία: είναι ένα έξτρα βήμα το οποίο θα σώσει τα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε πριν εφαρμόσετε το σίδερο, να έχετε ψεκάσει τα μαλλιά σας με ένα προϊόν κατά της θερμότητας. Έτσι θα κρατήσουν την ενυδάτωσή τους και θα είναι μαλακά και λαμπερά. Προσοχή όμως, μην εφαρμόσετε το σίδερο σε νωπά μαλλιά, αλλά περιμένετε μέχρι να είναι εντελώς στεγνά και μετά ισιώστε τα.

Διπλό πέρασμα: προκειμένου να αποφύγετε να περνάτε πολλές φορές την ίδια τούφα με το σίδερο για να πετύχετε το τέλειο ίσιωμα, καλύτερα να το κάνετε καλά εξ' αρχής ώστε να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας. Πιάστε μια μικρή τούφα, χτενίστε την και μετά περάστε με το σίδερο αργά και σταθερά χωρίς να κάνετε διαλείμματα ενδιάμεσα για να μη δημιουργηθούν γραμμές.

Κάθετο ίσιωμα: εάν θέλετε το ίσιωμά σας να φαίνεται πιο φυσικό και με κίνηση, αντί να ισιώνετε με φορά κάθετη στις άκρες, καθώς τελειώνετε το ίσιωμα κάντε μια κλίση με το σίδερο ελαφρώς προς τα μέσα σαν ημικύκλιο. Έτσι θα φαίνεται πιο φυσικό!

Υγρά μαλλιά: εάν δείτε τα μαλλιά σας να βγάζουν ατμό καθώς τα ισιώνετε σίγουρα δεν είναι καλό. Τα μαλλιά πρέπει να είναι εντελώς στεγνά πριν εφαρμόσετε το σίδερο.

Μεγαλύτερο άρα και καλύτερο: μπορεί να πιστεύετε ότι μια μεγάλη πλάκα σιδερώματος θα είναι και πιο αποτελεσματική στα σκληρά και σγουρά μαλλιά σας, αυτό όμως δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω του μεγάλου πλάτους της θα είναι δύσκολο να εφαρμόσετε καλά κοντά στη ρίζα χωρίς να δημιουργηθεί γραμμή.