Πού μπορεί να ξεχάσετε να βάλετε αντιηλιακό!

Κι ενώ οι περισσότερες από εμάς μπορεί να μην ξεχνάμε να βάζουμε αντιηλιακό στα χέρια, τα πόδια, τους ώμους, την πλάτη και το λαιμό μας, υπάρχουν μερικά άλλα σημεία στο σώμα μας στα οποία πρέπει να εφαρμόζουμε αντιηλιακό ωστόσο το αμελούμε. Μάθετε τα επτά σημεία που πρέπει να προσέχετε πάντα!

Αυτιά: είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα σημεία, ειδικά εάν έχετε κοντά ή πιασμένα μαλλιά. Να βάζετε πάντα αντιηλιακό ιδιαίτερα στο πάνω και εξωτερικό μέρος των αυτιών.

Χωρίστρα: μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι το σημείο του κεφαλιού το οποίο είναι εντελώς εκτεθειμένο στον ήλιο. Εφαρμόστε αντιηλιακό στο δέρμα της χωρίστρας σας και επίσης ειδικό αντιηλιακό για τα μαλλιά σας.

Το εσωτερικό των χεριών: είναι πολύ εύκολο να το παραλείψετε αφού έχετε ήδη εφαρμόσει στα χέρια σας. Σκεφτείτε ότι αρκετές φορές θα ξαπλώσετε με τα χέρια απλωμένα πάνω από το κεφάλι σας, έτσι το εσωτερικό είναι απροστάτευτο εάν δεν έχετε φροντίσει να βάλετε αντιηλιακό και σε αυτό το σημείο.

Πάνω μέρος του πέλματος και πατούσες: είναι τα σημεία που αρκετές φορές εμφανίζονται ύποπτες δερματικές αλλοιώσεις γιατί έχουν την πιο άμεση επαφή με τον ήλιο αλλά και την άμμο που αντανακλά τις υπεριώδεις ακτίνες. Για αυτό μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντιηλιακό στις πατούσες και στο πάνω μέρος του ποδιού.

Μάτια: δεν αρκεί να βάζετε αντιηλιακό μόνο στην περιοχή περιμετρικά των ματιών. Ακόμα και το κινητό βλέφαρο πρέπει να προστατεύεται με ένα ειδικό προϊόν για αυτή την περιοχή.

Κάτω από το μαγιό: το ότι το δέρμα σκεπάζεται δε σημαίνει ότι το προστατεύετε τελείως από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Συνεπώς εφαρμόστε αντιηλιακό πριν βγείτε στην παραλία σε όλο το σώμα ακόμα κι εκεί που το δέρμα καλύπτεται από το μαγιό.

Το στεφάνι: ενώ προσέχετε να είναι όλη η επιφάνεια του προσώπου προστατευμένη με αντιηλιακό, μπορεί να μην εφαρμόζετε περιμετρικά του προσώπου με αποτέλεσμα να έχετε ανεπιθύμητες κοκκινίλες.